6 Artikel(en)

6 Artikel(en)

Het juiste dekbed voelt als een tweede huid.

Er zijn vele dekbedden in verschillende soorten. De bekendste zijn dons en synthetische dekbedden, daarnaast heb je nog wol, katoen, bamboe en zijde dekbedden. Een keuze van een dekbed, hangt af van verschillende factoren. Wilt u iets lichts op u hebben liggen, zoals dons, kameel en zijde voelt u bijna niet. Of wilt u iets zwaars op u hebben liggen, zoals schapenwol. Het ene dekbed ventileert beter dan het andere dekbed. Bent u iemand die allergisch is, dan zult u er rekening mee moeten houden met de keuze van het dekbed. Hieronder vindt u verschillende soorten dekbedden met de daarbij behorende eigenschappen.

Wollen dekbed

Een wollen dekbed is gemaakt van natuurlijke vezels en haalt de kracht uit de natuur. Wol is warmte isolerend, heeft een hoog vocht opnemend vermogen en is veerkrachtig. Door het vocht opnemend vermogen is een wollen dekbed zeer geschikt voor mensen die snel transpireren. Morgana Damminga heeft een uitgebreide collectie wollen dekbedden van Texel Wool en Texeler. Dit zijn dekbedden van fijn lamswol en zuiver scheerwol, deze zijn zwaar in gewicht en liggen net zoals een wollen deken zwaar op u.

Cashmere dekbed 

Cashmere dekbed wordt vervaardigd van het haar van de cashmere geit. Een comfortabel dekbed dat licht in gewicht is door de zeer fijne structuur van de haarvezel. Vochtregulerend, uitermate isolerend, ventilerend en elektrostatisch neutraal. Niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt.              -

Kameelhaar dekbed 

Kameelhaar dekbed is koel in de zomer en warm in de winter, vochtregulerend, isolerend. Best ventilerende dekbed en elektrostatisch neutraal, knettert dus niet. Kameelhaar dekbed is zeer aangenaam licht in gewicht.

Katoenen dekbed

Een katoenen dekbed is een 100% natuurproduct. De dekbedden hebben daardoor een hoog vochtregulerend en ventilerend vermogen. Katoenen dekbed is anti allergisch en daarom geschikt voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Een katoenen dekbed is zwaarder in gewicht dan andere vullingen.

Bamboe dekbed

Een bamboe dekbed is uitermate geschikt tijdens warme nachten. Een dekbed van Bamboe neemt 40% meer vocht op dan een dekbed van katoen, hierdoor krijgen bacteriën en schimmels geen kans. Bamboe is goed ventilerend en geeft een droog gevoel. Door de anti bacteriële eigenschap is het dekbed zeer geschikt voor mensen met een huid allergie en degene die allergisch zijn voor huisstofmijt.

Zijden dekbed

Een zijden dekbed is licht in gewicht, luchtig en ventilerend en 100% natuurlijk. Zijden kan 30% van haar eigen gewicht aan vocht opnemen en geeft dit ook weer af aan de lucht. Zijden trekt geen stof aan en geeft ook geen stof af, daarom komen er geen ongedierte in zijden. Een zijden dekbed is hypoallergeen en bestand tegen huisstofmijt.

Synthetisch dekbed

Een synthetisch dekbed is gevuld met synthetische holle of gesloten vezels. Holle synthetische vezel is veerkrachtiger en isoleert beter. De synthetische dekbedden zijn zo ontwikkeld dat ze niet onder doen voor natuurlijke dekbedden. Deze dekbedden zijn anti allergisch, kunnen licht aan voelen en zijn zelf te wassen.                                    

Thinsulate                                                                                                                                                                                                        

Thinsulate bestaat uit hele kleine micro vezeltjes die een groot isolerende en vochtregulerend vermogen hebben. Thinsulate is soepel, ademend, licht in gewicht en wasbaar op 60 graden. Dit dekbed is zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn.

Donzen dekbed

De kwaliteit van een donzen dekbed is heel erg afhankelijk van het dons wat er gebruikt wordt. Dons is licht en comfortabel en voelt zacht aan. Dons wordt ook gemend met veertjes, hoe hoger het dons percentage hoe lichter het dekbed is. Dons heeft een goed vochtregulerend, vocht opnemend en isolerend vermogen. Het isolerende vermogen is afhankelijk van de grote van de dons vlok. Ganzen geven een grotere dons vlok dan eenden, daarom heb je van ganzendons minder nodig dan van eenden dons om dezelfde warmte isolatie te krijgen. Morgana Damminga heeft een eigen lijn aan donzen dekbedden, waarop u 2 jaar aanpassing garantie heeft. Deze dekbedden zijn in banen gestikt, die horizontaal lopen. Het dons kan dus niet van het hoofeinde naar het voeteneinde zakken. Daarnaast hebben we ook een donzen dekbedden die van fabrikanten af komen en die zijn niet aanpas baar, omdat deze carré (in blokken) gestikt zijn.

Comfortable dekbedden

Het juiste dekbed dat voor u geschikt is zorgt dat u comfortabel kunt slapen. De juiste maat van dekbed is net zo belangrijk als het soort dekbed. Op een bed van 90x200 legt u een dekbed van 140x200. Op een bed van 140x200 komt een dekbed van 200x200 en op een bed van 160 of 180x200 legt een dekbed van 240x200.

Een dekbed moet u iedere dag opschudden en laten luchten, dit verlengd de levensduur van uw dekbed. De levensduur wordt ook voor een groot gedeelte bepaald of een dekbed gereinigd wordt. Een dons dekbed behoor je om de 3 jaar te laten reinigen, zodat het dons weer helemaal los komt en zijn volume terug krijgt. Ieder soort dekbed kan gereinigd worden volgens de aanwijzingen op het was label. Morgana Damminga heeft een wasmachine waar zowel dons, synthetisch, katoen, kameelhaar en wollen dekbedden in gewassen kunnen worden. Daarnaast staat een droger die speciaal voor donzen dekbedden is, zodat het dekbed niet alleen aan de buitenkant maar ook aan de binnen kant goed droogt. Kameelhaar en wollen dekbedden worden op natuurlijke wijze gedroogd.

Bij Morgana Damminga bent op het juiste adres voor advies voor een dekbed dat bij u past. Er is  een uitgebreid assortiment aan dekbedden aanwezig, die u kunt voelen en proberen.