Dekbedden wassen

Professioneel wassen van dekbedden, slaapzakken & kussens

MORGANA DAMMINGA

Damminga is gevestigd aan de venlosingel 21-1 Woonboulevard te Arnhem-Zuid met gratis parkeergelegenheden voor de winkel. Wij maken gebruik van een professionele Miele dekbeddenwasmaschine en droger. Volledig computer gestuurd  wat betreft inname van diverse wasmiddelen en wasprogramma's om dons, wollen en synthetische dekbedden te kunnen wassen. De behandeling die wij doen in onze wasruimte hebben geen nadelige invloed op uw dekbed.

Proces: Wij wassen met water en zeep, dit tast het dons niet aan, hierdoor gaat er geen volume van uw dekbed verloren maar herstelt het zich eerder (bij een chemische reiniging wordt het donsvet wel aangetast). 

Levertijd: +/- 2 werkdagen (Wanneer u het dekbed dezelfde dag klaar dient te zijn graag even bellen)

 U kunt gedurende de openingstijden uw dekbed zonder afspraak brengen. 

Wat wassen wij allemaal: donzen dekbedden, donzen kussens, donzen slaapzakken, synthetische dekbedden, synthetische slaapzakken en wollen dekbedden.

Prijzen dekbedden wassen: 

  • 1 persoons dekbed €18,50
  • 1 persoons vier seizoenen dekbed €29,50
  • 2 persoons dekbed €29,50
  • 2 persoons vier seizoenen dekbed €49,50
  • Litsjemeaux enkel €39.95 
  • Litsjemeaux vier seizoenen €59.95
  • kussen €18,50
  • slaapzak €18,50

Waarom moet ik mijn dekbed laten wassen?

U verliest gedurende uw nachtrust verliest veel vocht. Een gemiddeld persoon verliest tussen een kwart en een halve liter vocht per nacht. Hierdoor plakken de donsveertjes samen, waardoor na verloop van tijd het isolatievermogen van uw dekbed vermindert. door uw dekbed te laten wassen worden de donsveertjes weer schoon waardoor de oude veerkracht en isolatievermogen van uw dekbed weer herstelt.

Kan ik ook zelf mijn donzen dekbed wassen?

Op het label staat meestal dat een donzen dekbed gewassen kan worden. Wij raden het  toch af om het dekbed zelf te wassen. Dit doen wij omdat de huishoudwasmachine een beperkt inhoud hebben. Daarnaast heeft u voor het wassen van dons speciale zeep nodig. Na het wassen van een donzen dekbed zal het ook gedroogt moeten worden. Dit kunnen veel drogers niet aan, het het advies om dekbedden te drogen met tennisballen in de droger lost het probleem vaak niet op.  Het resultaat is dat de vulling te lang nat blijft en volledig in elkaar gaat klitten. Het gevolg hiervan is dat uw dekbed zijn isolatievermogen verliest. 

Hoe vaak dient een dekbed gewassen te worden? 

Wij adviseren een dekbed om het jaarlijks / om het jaar te laten reinigen, wanneer u uw dekbed het hele jaar door gebruikt. Wanneer dons namelijk te lang niet wordt gereinigd neemt de kans toe dat het dos niet meer optimaal kan herstellen. Factoren die van invloed zijn de mate waarmee u of uw partner transpireert.  En voor hoeveel seizoenen u uw dekbed gebruikt. 

Morgana Damminga

Venlosingel 21-1

6845 JL Arnhem (Woonboulevard naast Leen Bakker)


Openingstijden: 

maandag 13:00–17:00
dinsdag 10:00–18:00
woensdag 10:00–18:00
donderdag 10:00–21:00
vrijdag 10:00–18:00
zaterdag Gesloten
zondag 12:00–17:00

Mocht u niet in Arnhem of omgeving wonen is het ook mogelijk om uw dekbed op naar ons op te sturen. klik hier voor meer informatie