Moerbeizijde producten

Zijde komt van de zijde rupsen. De zijde rupsen worden gekweekt en de zijde wordt gewonnen van de cocon. De zijde die wordt gewonnen van rupsen die zich enkel voeden met bladeren van de moerbei boom wordt moerbeizijde genoemd. De draad van de cocon is parelwit.

Morgana Damminga verkoopt verschillende zijden producten, zoals dekbedden, dekbedovertrekken en hoeslakens. Waarom kies je voor zijde producten? Zijde is een 100% natuurproduct. Zijde heeft eigenschappen die vele voordelen biedt ten opzichte van andere producten, van een aangename temperatuur in bed tot gezondheidsvoordelen.

van zijde dekbedden

Voordelen

Zijde is een 100% natuurproducht, het is enorm sterk en licht van gewicht. Zijde dekbedden staan bekend om een zeer goed isolerend en ventilerend vermogen. De temperatuursverschillen van het lichaam worden perfect opgevangen door het zijde. Daarnaast heeft zijde heeft een hoog vochtopnemend vermogen, wel 30% van zijn eigen gewicht.

Slapen onder een zijde dekbed is een ware sensatie. Dit komt niet alleen door de bovengenoemde eigenschappen, maar ook doordat het soepel om het lichaam valt en licht van gewicht is.

Verder is zijde hypoallergeen en anti-bacterieel waardoor het een ideaal materiaal is voor mensen met allergieen.

Anti-allergisch, gevoelige en droge huid, minder transpiratie, verlicht gewrichtsproblemen

Gezondheidsvoordelen van zijde

Droge en gevoelige huid

Zijde heeft ook een positief effect op de gevoelige en droge huid. Dit natuurproduct bevat aminozuren die het vochtgehalte van de huid op peil houden. Daarnaast biedt het de huid weinig weerstand door de gladheid. Dit vertraagd het verouderingsprocess van de huid. De rede dat veel bekende filmsterren onder zijden dekbedden slapen.

Verlicht Gewrichtsproblematiek

Mensen die last hebben van de gewrichten, zoals reuma of artritisch hebben vaak baat bij een warme en droge omgeving. Zijde zorgt bijna altijd voor een optimaal slaapklimaat, door de vochtregulerende en klimaateigenschappen. Verder is het materiaal zeer licht en soepel, waardoor de gewrichten niet onnodig belast worden tijdens het slapen. Zijde zorgt er niet voor dat ziekte of klachten verdwijnen maar creeert wel het meest optimale slaapklimaat.

Minder transpiratie

Een zijden dekbed zorgt voor een zeer goede transpiratievocht afvoer tijdens de slaap. Dit komt doordat de vezel 30% van zijn eigen vocht kan opnemen. Zijde zorgt er ook voor dat dit vocht snel wordt afgegeven aan de buitenlucht, in tegen stelling tot de meeste andere goed vochtopnemende materialen. Mensen die ‘s nachts veel transpireren zullen hier minder last van hebben en daardoor beter uitgerust wakker worden.

Anti-allergisch

Zijde is een hypoallergeen product van zichzelf, daarnaast nestelen bacterien zich niet graag in zijde door de vocht en klimaat regulerende eigenschappen. Het materiaal zorgt voor een antistatische eigenschap waardoor geen stof ontwikkeling in het dekbed plaats vindt. Hierdoor is het dekbed ideaal voor mensen met onder andere een huisstofmijt allergie of voor carapatienten.

Producten
Zijde dekbedden
  • Zijde dekbedden
  • Bedtextiel
  • Wasmiddel