Lattenbodems

Toon categorieën

Toont alle 4 resultaten

Lattenbodems

Lattenbodems Morgana Damminga

Aan de hand van de slaaptest gaan we op zoek naar jouw beste persoonlijk slaapoplossing. Een belangrijk onderdeel van jouw persoonlijke slaapoplossing is de bodem. In dit geval een lattenbodem. Samen met één van onze specialisten creëren wij een passende slaapoplossing. Hierbij houden wij rekening met drie factoren. De gewenste ondersteuning, het gewenste comfort en de gewenste investering.

Wat is het verschil tussen de lattenbodems

Wij hebben verschillende lattenbodems in het assortiment. Deze lattenbodems zijn in verschillende maten leverbaar. Van een vlakke lattenbodem tot aan volledig instelbare lattenbodems. Deze bodems bieden verschillende mate van ondersteuning voor het lichaam.

De Morgana lattenbodem heeft een soepele schouderzone. Daarnaast heeft deze bodem een extra ondersteunende taille zone.

De Ergosleep lattenbodems zijn er in drie maten van ondersteuning. Een voor geprofileerde lattenbodem. Een lattenbodem instelbaar in drie hoogtes. Tot slot een lattenbodem die volledig instelbaar is aan de hand van jou lichaamsprofiel. Deze lattenbodems zijn gekenmerkt door de hoge mate van ergonomie. Deze bodems geven ruimte voor de lichaamsdelen die dit nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan de schouders en heupen. Daarnaast bieden deze bodems en actieve ondersteuning voor bijvoorbeeld de taille en lenden. Bepaal jouw lichaamsprofiel aan de hand van onze slaaptest.

(Elektrisch) Verstelbaarheid

De lattenbodems zijn verkrijgbaar in een vlakke, hand verstelbare of elektrische verstelbare uitvoering. De verschillende maten van verstelbaarheid zijn:

  • Hoofd gedeelte verstelbaar.
  • Hoofd- en rug gedeelte verstelbaar.
  • Rug- en benengedeelte verstelbaar.
  • Rug-, bovenbenen en onderbenengedeelte verstelbaar.
  • Hoofd-, rug-, bovenbenen en onderbenen gedeelte verstelbaar.

Manuele voetenlift / (anti) Trendelenburg functie

Tot slot is er een optie bij  lattenbodems voor de manuele stand. Hierbij staat het hoofdgedeelte een aantal centimeters hoger dan het voetengedeelte. Of je zet juist het voetengedeelte een aantal centimeters hoger. Het gehele lig vlak staat hierbij onder een bepaalde hoek. Hierdoor ligt het lichaam nog steeds ergonomisch recht op bed. In tegen stelling tot wanneer je slaapt met bijvoorbeeld het elektrisch verstelbare omhoog.

Waarom een (anti) Trendelenburg functie?

Het hoofdgedeelte omhoog zetten heet de anti-Trendelenburg stand. Veel gebruikt voor mensen die last hebben van opkomend maagzuur (reflux). Of kortademig zijn. Het voetengedeelte omhoog zetten heet de Trendelenburg stand. Hierdoor liggen de benen hoger dan het hart. Met andere woorden kunnen deze standen bepaalde lichamelijke klachten verlichten.