Uitrolbaar/Deelbaar

Toon categorieën

Toont alle 2 resultaten

Toon categorieën

Toont alle 2 resultaten

Uitrolbaar/Deelbaar

Deelbaar bed

Een deelbaar bed is een 2-persoons ledikant of boxspring die uit elkaar te rijden is. Het voordeel van een deelbaar ledikant is dat het ten eerste makkelijker is met opmaken. Daarnaast is het makkelijker schoonmaken onder het bed.

Bij een deelbaar ledikant kan je de inhoud van het bed zelf samen stellen. Zo kan jij je eigen matrassen en (lattenbodems) behouden. Of je kan bijvoorbeeld een hoog laag systeem in het ledikant leggen. Hierdoor kan je het deelbare bed ook gebruiken als zorg bed.

Waarom een deelbaar bed?

Tegenwoordig wordt vanuit de overheid gestuurd om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Het voorzien van faciliteiten zodat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen, is hierbij van groot belang. Seniorenbedden deelbaar kunnen hierbij van groot belang zijn. Dit kan je eventueel met geintegreerde hoog laag functie uitbreiden, zodat ook thuiszorg gefaciliteerd kan worden.

Deelbare ledikanten kunnen ouderen helpen om makkelijker schoon te maken onder het bed. Daarnaast kan het bed makkelijker worden opgemaakt, doordat de bedden uit elkaar kunnen worden gereden.

Uitvoeringen van deelbare ledikanten

Er zijn verschillende uitvoeringen van de deelbare ledikanten. Zo zijn er deelbare ledikanten die vast zitten aan het hoofdeinde en kan je enkel het voeteneinde uit elkaar rijden. Ook zijn er deelbare ledikanten waarbij je bed los kan maken van het hoofdbord. Hierdoor kan je het bed volledig weggerijden.