Synthetisch

Toon categorieën

Toont alle 3 resultaten

Toon categorieën

Toont alle 3 resultaten

Synthetisch

Synthetische dekbedden

Een synthetisch dekbed wordt gekenmerkt doordat het anti-allergisch is. Dit komt doordat het wasbaar is op 60 graden. En vaak gemakkelijk zelf te wassen is. Maar het ene synthetische dekbed is niet het andere synthetische dekbed. De vezels in de synthetische dekbedden kunnen nogal verschillen. Daarnaast is de tijk ook van invloed op het comfort van het dekbed.

Thinsulate dekbed

Thinsulate, de fijnste vezelvacht van zuivere functionele vezels. Dit dekbed heeft de snelste vochtafvoer, warmtebehoud en lichtste slaapgenot voor een fantastische slaap. Door de combinatie met regenererende vezels krijgt de luchtige, lichte vacht na het wassen weer volume.

Synthetische vezel dekbed

De synthetische Morgana dekbedden zijn gevuld met verschillende synthetische vezels. Het verschil tussen deze synthetische materialen zit in de vezel zelf. Een polyester vezel is een soepele vezel, die licht en duurzaam is. Polyester vullingen worden aanbevolen voor huisstofmijt allergieën en of luchtweg aandoeningen. De holle polyester vezel is hol gespoten. Hierdoor is deze nog lichter en heeft deze vezel een grotere isolatiewaarde. Echter is de vochtopname van de dekbedden minder als bij dekbedden van bijvoorbeeld natuurhaar.

Synthetische dekbedden zijn makkelijk te wassen en drogen vaak snel.

Synthetisch dekbed in 4 seizoenen uitvoering of verschillende warmteklasse?

Als je graag één dekbed zoekt die geschikt is voor voor alle seizoenen? Dan is een 4-seizoenen dekbed voor jou een goede optie. Het 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee afzonderlijk te gebruiken dekbedden die met drukknopjes, knopen of loopies aan elkaar kunnen worden bevestigd. Het ene dekbed is een licht zomerdeel en het andere dekbed is een voor-en najaarsdeel. Samengevoegd ontstaat een dik winter dekbed. Op deze manier kun je altijd de gewenste warmte behoefte met jouw dekbed creëren.

Warmteklasse 4 (Zomerdeel): Zelfs tijdens de warmere zomernachten zal je het niet snel te warm hebben onder een warmteklasse 4. Ideaal voor mensen die niet lekker slapen onder enkel een laken. De dekbedden zijn licht en lekker luchtig.

Warmteklasse 3 (Voor en najaarsdeel): wanneer jouw slaapkamer doorgaans goed verwarmd is of wanneer je het snel warm krijgt gedurende de nacht is deze warmteklasse perfect. Dit dekbed wordt veelal gebruikt voor in de lente en het najaar.

Warmteklasse 2 (Hele jaar deel): wanneer jouw slaapkamer het hele jaar een gematigde temperatuur heeft is dit dekbed ideaal. Deze warmteklasse levert een warmte-isolatie die goed past in een goed geïsoleerde slaapkamer.

Warmteklasse 1 (Winter): deze dekbedden zijn bedoeld om jou warm te houden tijdens koude periodes. Ook als je het van nature snel koud hebt gedurende de nacht is deze klasse uitermate geschikt. De winterdekbedden zijn de dikste dekbedden met een zeer hoge warmte-isolatie.

Partner dekbed synthetisch, verschillende warmteklasse in één dekbed.

Slapen jij en je partner graag onder één dekbed, maar hebben jullie een verschillende warmtebehoefte? Dan is het partner dekbed de ideale uitkomst. Een partner dekbed is een 2-persoons of litsjumeaux dekbed waarbij verschillende warmteklasse (bijvoorbeeld wartmeklasse 2-3) kunnen worden gecombineerd. Op deze manier kan ieder zijn eigen warmteklasse kiezen. Een synthetische partneruitvoering is mogelijk bij onze DAMMINGA Thinsulate dekbed.