Essenza

Toon categorieën

Toont alle 14 resultaten

Toon categorieën

Toont alle 14 resultaten

essenza logo

Essenza

Essenza is een merk dat textiel voor in de slaapkamer verkoopt. De producten die dit merk verkoopt zijn: dekbedovertrekken, kussenslopen, kussens, dekens, spreien, poefjes en vloerkleden. Morgana Damminga biedt hoofdzakelijk dekbedovertrekken, dekens en kussenslopen aan. Echter is de volledige collectie via ons zeker te bestellen!

Dekbedovertrekken van Essenza

Essenza heeft inspirerende en kenmerkende producten. Veelal gewikkeld in mooie bloemrijke dessigns. Naast deze dessings hebben ze ook mooie strakke hoogwaardige kwaliteit basic producten.

Deze dekbedovertrekken zijn er in verschillende stoffen en kwaliteiten stof. Van prachtig katoensatijnen overtrekken tot stoere vintage katoenen dekbedovertrekken.

Satijnen dekbedovertrekken

Satijn is geen materiaal, maar een manier van weven. Bij satijn is het zo geweven dat de stof glad en glanzend wordt. Belangrijk is dat er verschillende soorten satijn zijn, die verschillen in kwaliteit. Zo is een katoensatijnen dekbedovertrek heerlijk zacht en soepel. Het ventileert goed en voelt koel aan tegen je huid. De draaddichtheid (Threadcount/ TC) geeft de kwaliteit van het satijnkatoen aan. Hoe hoger de draaddichtheid hoe mooier de kwaliteit van de stof.

Hoe onderhoud ik mijn Essenza dekbedovertrek?

Wij adviseren altijd het beddengoed te wassen voor gebruik. Het beste is om dit te doen op 60 graden. De reden hiervoor is zodat het overtrek zachter wordt, daarnaast kan beter vocht opnemen.

Je overtrek blijft het langst mooi wanneer je wasgoed op kleur sorteert. Was je beddengoed binnenstebuiten. Dit zorgt ervoor dat de kleur en of print mooi blijft! Daarnaast is het van belang de wasmachine niet te vol te laden. Wanneer je wasmachine te vol zit wordt de was niet goed schoon. Tot slot is het wasprogramma van belang. Lees altijd het waslabel goed. De fijnwasprogramma en kreukherstellend zijn de meest aangeraden wasprogramma’s. Gebruik niet te veel wasmiddel en bij voorkeur drogen in de buitenlucht. Dit zorgt voor de meeste kreukels.