Latex

Toon categorieën

Toont alle 13 resultaten

Toon categorieën

Toont alle 13 resultaten

Latex

Latex hoofdkussens

Sommige mensen hebben een net wat steviger kussen nodig dan anderen. Een latex kussen biedt een constante, actieve ondersteuning aan je hoofd, bovenste rug- en nekwervels en houdt ze in een natuurlijke balans. Het is veerkrachtig, vormvast en dankzij het ventilerende vermogen blijft je kussen altijd luchtig!

Wat is het verschil tussen (natuur)latex, Pulse latex en Talalay latex?

Latex wordt gewonnen uit de rubberboom en wordt daarom natuurlatex genoemd. Het elastische vermogen van een natuurlatex hoofdkussen is hoog. Hierdoor geeft dit materiaal jou nek, hoofd en nek- en rugwervels een goede ondersteuning aan. Tot slot is het vochtregulerend vermogen van een kussen belangrijk. bij natuurlatex is dit hoog en daarmee zeer geschikt materiaal voor een hoofdkussen.

Pulse latex wordt geproduceerd met de unieke SonoCore-technologie. Hierbij vulkaniseren ze het schuim van binnenuit. Door dit proces creëeren ze een structuur dat volledig homogeen is. Het materiaal is daardoor zeer zacht, ventilerend, veerkrachtig en sterk.

Talalaly latex is een natuurlatex dat op een andere manier geproduceerd wordt. Het productieproces creëert een opencelstructuur in het latex. Hierdoor wordt het materiaal nog ventilerender en vocht doorlatender dan natuurlatex.

Waarom is een goed hoofdkussen belangrijk?

Een hoofdkussen draag voor ongeveer 30% bij aan het comfort en de ondersteuning tijdens de slaap. De hoogte van een hoofdkussen die je nodig hebt is afhankelijk van combinatie bodem en matras. Hoe ver zakt je schouder weg in bodem en matras? De ruimte die overblijft dient opgevuld te worden door het hoofdkussen. Bij het uitzoeken van een hoofdkussen is het belangrijk om er op te letten dat de ruggenwervel volledig recht op bed ligt.

Naast de hoogte van het kussen is het materiaal van belang. Een goed ondersteunend hoofdkussen heeft een vaste vorm. Dit kan bestaan uit traagschuim, koudschuim of (natuur)latex. Eventueel in combinatie met holle vezels of dons.

Let bij het uitzoeken van een hoofdkussen niet alleen op het materiaal en de hoogte van het kussen. Het is belangrijk dat je schouder ruimte krijgt met het hoofdkussen, dat je nek wordt opgevuld en je ruggenwervel recht ligt. Vind jij het fijn om een hoofdkussen met nekrol te hebben? Of heb je liever een kussen met een schouderuitsparing? Of wil je toch liever een klassieke vorm kussen?

Bij Morgana Damminga kan je hoofdkussens een week lang op proef uitproberen door middel van ons testkussenprogramma. Klik hier voor meer informatie over het testkussenprogramma.