Matras Moltons (tot 25cm dik)

Toon categorieën

Toont alle 5 resultaten

Matras Moltons (tot 25cm dik)

Matrassen komen er in allerlei verschillende maten, maar vooral ook verschillende hoogtes. Matras moltons tot 25cm dik zijn moltons geschikt voor standaard matrassen.

Heb jij een standaard formaat matras? Een matras dat niet extra hoog is? Dan zijn deze moltons perfect!

Waarom is een molton van belang?

Moltons beschermen het matras tegen onder ander tranpiratie. Zweet kan het matras aantasten. Hierdoor kan het zijn dat je matras minder lang mee gaat. Dit wil je natuurlijk niet! Daarom worden moltons gebruikt. Deze vangen het meeste vocht op. Daarnaast is het hygienischer. Omdat de molton makkelijker is te reinigen dan het matras, of de tijk/ hoes van het matras.

Verschillende soorten moltons

Moltons zijn er in verschillende soorten en maten. Bijvoorbeeld moltons die extra dik zijn. Hierdoor nemen ze meer vocht op. Maar kunnen ook bijvoorbeeld extra warm aanvoelen voor tijdens de koude nachten.

Er zijn ook moltons die juist koel aanvolen. Bijvoorbeeld de Clima molton van Bella Donna. Deze molton voelt koel aan en kan daardoor verkoelend werken voor mensen die het snel warm hebben in bed. Of voor bijvoorbeeld op materialen als NASA / traagschuim materiaal, of hele zachte toppers. Bij deze materialen lig je er vaak meer in, waardoor je lichaam meer contact maakt met het matras. Hierdoor kan je lichaam minder goed warmte afvoeren en kan je het warmer krijgen in bed. Dan is een verkoelende molton een hele goede optie.

Er zijn ook 3D moltons die zorgen voor een luchtlaag tussen het lichaam en het matras. Hierdoor krijg je een extra ventilatie laag. Dit is ideaal voor mensen die veel transpireren.

Er zijn ook geplastificeerde moltons.

Wat is een geplastificeerde molton?

Een geplastificerde molton is een waterdichte molton. Deze moltons worden speciaal gemaakt voor mensen die wel eens een ‘ongelukje’ hebben in bed. Voor bijvoorbeeld kinderen of ouderen.