Slapen in de hitte

Koel slapen tijdens de warme nachten

De zomer staat weer bijna op de stoep. Dit betekent weer warm weer. Slaap jij tijdens deze zomer maanden ook minder goed door de wartme?  Daar hebben wij een aantal mogelijke oplossingen voor. Denk daarbij niet alleen aan een zomerdekbed of zomerdeken, maar ook aan extra ventilerende moltons voor je hoofdkussen en matras. Verder hebben wij voor het dekbedovertrek en hoeslaken materialen die extra koel liggen.

Dekbedden en dekens
Zomerdekbed
 • Zomerdekbed
 • Zomerdeken
Ergens onder liggen en toch koel slapen in de zomer

Zomerdekbedden en zomerdekens

Wil jij altijd onder iets liggen maar is e huidige dekbed te warm in de zomer? Dan hebben wij bij Morgana Damminga verschillende opties voor tijdens de warmere nachten.

Een Moerbeizijde dekbed is een dekbed dat koel ligt en veel warmte af geeft in plaats van vast houdt. Daarnaast staat zijde bekent om het uitstekende vochtregulerend vermogen, waardoor je minder last zal hebben van transpiratie.

Naast moerbijzijden dekbedden hebben wij een mooi zomerdekbed met een vulling van de samenstelling 50% bamboe en 50% tencel. Dit dekbed heeft goede klimaatregulerende eigenschappen en is goed vochtregulerend. Hierdoor  is dit dekbed uitermate geschikt voor in de zomer.

Naast zomerdekbedden kan je ook kiezen voor een zomerdeken. De zomerdekens zijn luchtig en liggen koel. Verder is een voordeel van onze zomerdekens (wafeldeklens) dat ze in de winter als extra deken gebruikt kunnen worden, of als sprei op het bed.

Wanneer zelfs dekbedden en dekens te warm zijn, kan altijd gekozen worden voor enkel een laken. Het materiaal van de hoeslakens en dekbedovertrekken maken ook verschil voor de klimaateigenschappen in jouw bed.

Moltons voor het matras en hoofdkussen

Extra ventilerende moltons

Voor de warme zomernachten hebben we twee soorten moltons, voor zowel de hoofdkussens als de matrassen. Dit zijn de Breezz moltons of de climate control moltons.

Het voordeel van de Breezz moltons, deze zijn gemaakt van 3D materiaal. Door het 3D materiaal ventileren deze moltons extra goed. Dit zorgt voor een fris en droog gevoel gedurende de nacht.

De Climate control (clima) moltons zijn door  Nasa ontwikkelt en verminderen oververhitting en transpiratie. Het materiaal vormt een microklimaat om de huid en egaliseert vervolgens temperatuur schommelingen. Hierdoor voelt het materiaal koel aan en profiteer je van een constante nachtrust.

Moltons
Matrasmolton
 • Matrasmolton
 • Moltonsloop
Dekbedovertrekken, hoeslakens en slopen

Verkoelende materialen voor het beddengoed

Perkal katoen

Perkal katoen is een materiaal dat goed adement en vochtabsorberend is. Voor in de zomer is perkal katoen lekker omdat het materiaal koel aanvoelt.

Linnen

In de zomer geeft linnen een fris gevoel. Linnen heeft hoge thermische isolerende eigenschappen, wanneer het warm is houdt linnengoed de temperatuur rondom het lichaam 3-4 graden lager dan de buitenlucht. Hierdoor ligt het koel tijdens de warme zomernachten.

Bamboe

Bamboe heeft ook de eigenschap dat het heerlijk koel ligt in de zomer. Bamboe is anti-allergisch en heeft een hoog vochtopnemend vermogen. Daarnaast is bamboe een duurzaam en natuurlijk materiaal.

Moerbeizijde

Zijde is een materiaal met een goed klimaatregulerend en een zeer hoog vochtopnemend vermogen. De zijde vezel kan 30% van zijn eigen gewicht aan vocht op kan nemen. Daarnaast geeft het het vocht snel af aan de buitenlucht. Hierdoor zal je veel minder last hebben van transpiratie tijdens het slapen. Daarnaast is zijde van nature anti-allergisch. Klik hier voor meer informatie over verschillende zijde producten.

Tencel

Tencel is een materiaal dat wordt gemaakt uit eucalyptus hout. Het materiaal heeft een hoog vochtabosrberend vermogen. Het materiaal is zacht, sterk en duurzaam. Verder ligt het materiaal koel en door het hoge vochtabsorberend vermogen is het een uitstekend materiaal voor mensen die veel transpireren.

  Veelgestelde vragen warme nachten

  Wat te doen als het te warm is in bed?

  Naast dat je ervoor kan zorgen dat je slaapkamer koel is, zijn er ook oplossingen die te maken hebben met je beddengoed om dit probleem te verhelpen. Het dekbed is vaak de belangrijkste oorzaak voor het te warm of juist te koud hebben in bed.

  Dekbedden

  Kameelharen dekbben hebben de eigenschap om grote temperatuursverschillen te overbruggen. Daarnaast zijn kameelharen instaat om goed het vocht op te nemen en af te geven aan de buitenlucht. Hierdoor liggen kameelharen dekbedden altijd behagelijk.

  Moerbijzijde producten hebben goede klimaatregulerende eigenschappen en zijn daarnaast uitstekend in het vochtopnemen en afgeven aan de buitenlucht. Hierdoor zijn zijde dekbedden een uitstekende keus als je het snel warm hebt en veel transpireert.

  Bedtextiel

  Verder is het bedtextiel van belang. Wanneer je veel transpireert zijn 3D moltons en moltonslopen een goede keuze. Deze moltons ventileren extra goed door het 3D materiaal. De climate control hoeslakens en slopen voelen koel aan door de Outlast die in deze producten is verwerkt. Hierdoor liggen jouw kussen en matras altijd behagelijk.

  Ik heb altijd een warm hoofd tijdens het slapen, wat kan ik daar tegen doen?

  Voor een koeler en aangenaam gevoel tijdens het slapen voor het hoofd hebben wij de Climate control slopen. Deze slopen creeeren een microklimaat en egaliseert hiermee temperatuurschommelingen. Daarnaast hebben wij Breezz moltonslopendie extra goed ventileren door het 3D materiaal.

  Wat te doen tegen nachtelijk transpireren?

  Bij Morgana Damminga verkopen wij speciale 3D moltons voor zowel de matrassen als kussens. Deze moltons ventiliren uitstekend en zorgen voor een nog betere vochtregulatie.

  Mijn matras voelt warm aan, hoe kan ik dit verhelpen?

  Hoeslakens met Outlast materiaal voelen koel aan. Hierdoor zal je het minder warm hebben in bed en beter slapen. Van dit product zijn ook kussenslopen leverbaar.

  In de zomer is mijn dekbed te warm, maar ik wil wel graag ergens onder liggen. Wat kan ik dan het beste doen?

  Voor in de zomer zijn er mooie zomerdekbedden van moerbijzijde of bamboe/tencel. Deze dekbedden liggen ook in de zomer aangenaam. Daarnaast zijn zomerdekens altijd een goede optie.

  Wanneer het echt heel warm is kan je altijd onder een laken slapen. Wij raden dan lakens aan van verkoelende materialen zoals; linnen, moerbeizijde, perkal katoen, bamboe of tencel.

  Ik zweet erg veel, is hier speciaal bedtextiel voor?

  Voor mensen die veel transpireren raden wij een breezz/ ofwel 3D molton aan. Deze hebben we zowel voor het matras als voor het kussen. Deze moltons zijn speciaal ontworpen om extra vocht op te kunnen nemen en afvoeren.

  Wat te doen tegen nachtelijk zweten in de overgang?

  Tijdens de overgang kunnen vrouwen ’s nachts last hebben van extreme verschillen in warmte behoefte. Een product dat goed kan anticiperen op deze extreme warmte behoeftes is een kameelharen dekbed.

  Daarnaast is het bedtextiel van belang. Bij Morgana Damminga verkopen wij speciale 3D moltons voor zowel de matrassen als kussens. Deze moltons ventiliren uitstekend en zorgen voor een nog betere vochtregulatie. Verder hebben wij ook hoeslakens en slopen die koel aan voelen en bijdrage aan aangename klimaateigenschappen in bed.