Winkelmand

Koel slapen tijdens de warme nachten

De zomer staat weer bijna op de stoep. Dit betekent weer warm weer. Slaap jij tijdens deze zomer maanden ook minder goed door de warmte?  Daar hebben wij een aantal mogelijke oplossingen voor. Denk daarbij niet alleen aan een zomerdekbed of zomerdeken, maar ook aan extra ventilerende moltons voor je hoofdkussen en matras. Verder hebben wij voor het dekbedovertrek en hoeslaken materialen die extra koel liggen.

Met onze kennis en ervaring helpen wij je graag zodat jij tijdens de zomer koel kan slapen! Maak via de website een afspraak met onze slaapadviseurs. 

Toon categorieën

Resultaat 1–4 van de 5 resultaten wordt getoond

Toon categorieën

Resultaat 1–4 van de 5 resultaten wordt getoond

Zomerdekbedden

Slaap jij het liefst onder beddengoed, maar is je huidige dekbed te warm in de zomer? Dan hebben wij bij Morgana Damminga verschillende opties voor tijdens de warmere nachten.

Een Moerbeizijde dekbed is een dekbed dat koel ligt en veel warmte af geeft in plaats van vast houdt. Daarnaast staat zijde bekent om het uitstekende vochtregulerend vermogen, waardoor je minder last zal hebben van transpiratie.

Naast moerbijzijden dekbedden hebben wij een ook een mooi zomerdekbed met een vulling van; 50% bamboe en 50% tencel. Dit dekbed is erg licht en heeft goede klimaatregulerende eigenschappen en is goed vochtregulerend. Hierdoor is dit dekbed uitermate geschikt voor in de zomer. Neem gerust een kijkje in onze winkel of shop onze zomerdekbedden via de website. 

Zomerdekens

Naast zomerdekbedden kun je ook kiezen voor een zomerdeken. De zomerdekens zijn licht en liggen koel. In onze winkel hebben we verschillende zomerdekens waar je uit kan kiezen. Zomerdekens zijn te verkrijgen in 100% katoen of het nog koelere tencel. Deze stoffen voeren de warmte goed af. 

De zomerdekens zorgen er niet alleen voor dat je lekker kan slapen in de zomer, maar tijdens de winter kun je dit beddengoed ook gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld als extra deken in de winter, of als bedsprei. Dit beddengoed kan vier seizoenen lang gebruikt worden om jouw slaap te verbeteren.

Toon categorieën

Toont alle 3 resultaten

Toon categorieën

Toont alle 3 resultaten

Extra ventilerende en verkoelende moltons

Voor de warme zomernachten hebben we twee soorten moltons die ervoor kunnen zorgen dat jij een koele nacht doormaakt. De Breezz en Clima moltons zijn geschikt voor het matras

Clima molton

De clima molton is gemaakt van Tencel badstof. Dit zorgt voor een effectief vochtmanagement. Zo zorgt de Bella Donna Clima molton voor een aangenaam droge en gezonde slaapomgeving en ontneemt de voedingsbodem voor huisstofmijt, bacteriën en geuren. Dit beddengoed zorgt ervoor dat de warmte goed wordt afgevoerd waardoor jij weer koele nachten hebt.

 

Breezz molton

Het voordeel van de Breezz moltons, deze zijn gemaakt van 3D materiaal. Door het 3D materiaal ventileren deze moltons extra goed. De molton zorgt voor een luchtlaag tussen het lichaam en het matras of hoofdkussen. De luchtlaag zorgt ervoor dat warme snel afgevoerd kan worden. Dit zorgt voor een fris en droog gevoel gedurende de nacht.

Extra ventilerende en verkoelende kussen

Naast het matras kan je ook jouw nacht verkoelen door een koel kussensloop aan te schaffen. De slopen zorgen tijdens je nacht ervoor dat je wat verkoeling ervaart.

Bella Donna Clima Molton sloop

Een andere manier om de nacht te verkoelen is het veranderen van de molton sloop. De Climate control is een verkoelende sloop. Het Outlast materiaal in de kussensloop egaliseert de temperatuurschommelingen en vormt een microklimaat om jouw huid heen. Je kan het verkoelende effect met enkele graden voelen.  Binnen een aantal minuten kan de sloop zich aan je huidtemperatuur aanpassen voor tijdens je slaap. 

 

Climate control kussensloop

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde en productieve dag. Maar soms kunnen warme nachten een obstakel vormen voor een comfortabele slaap. Bij ons kan je de climate control kussensloop kopen. Dit bevat een technologie die de oververhitting en transpiratie vermindert. Je voelt het verkoelende effect waardoor jij weer koel kan slapen in de warme zomer.

Verkoelende materialen voor het beddengoed

Perkal katoen

Perkal katoen is een materiaal dat goed adement en vochtabsorberend is. Voor in de zomer is perkal katoen lekker omdat het materiaal koel aanvoelt. Van de verschillende sooten wevingen waar katoen in gemaakt wordt, ligt percal katoen het meest koel.

Linnen

In de zomer geeft linnen een fris gevoel. Linnen heeft hoge thermische isolerende eigenschappen, wanneer het warm is houdt linnengoed de temperatuur rondom het lichaam 3-4 graden lager dan de buitenlucht. Hierdoor ligt het koel tijdens de warme zomernachten. 

Bamboe

Bamboe heeft ook de eigenschap dat het heerlijk koel ligt in de zomer. Bamboe is anti-allergisch en heeft een hoog vochtopnemend vermogen. Daarnaast is bamboe een duurzaam en natuurlijk materiaal. Klik hier voor Bamboe dekbedovertrekken

Moerbeizijde

Zijde is een materiaal met een goed klimaatregulerend en een zeer hoog vochtopnemend vermogen. De zijde vezel kan 30% van zijn eigen gewicht aan vocht op kan nemen. Daarnaast geeft het het vocht snel af aan de buitenlucht. Hierdoor zal je veel minder last hebben van transpiratie tijdens het slapen. Daarnaast is zijde van nature anti-allergisch. Klik hier voor meer informatie over verschillende zijde producten.

Tencel

Tencel is een materiaal dat wordt gemaakt uit Eucalyptus hout. Het materiaal heeft een hoog vochtabosrberend vermogen. Het materiaal is zacht, sterk en duurzaam. Verder ligt het materiaal koel en door het hoge vochtabsorberend vermogen is het een uitstekend materiaal voor mensen die veel transpireren. Klik hier voor onze Tencel dekbedovertrekken.

Naast dat je ervoor kan zorgen dat je slaapkamer koel is, zijn er ook oplossingen die te maken hebben met je beddengoed om dit probleem te verhelpen. Het dekbed is vaak de belangrijkste oorzaak voor het te warm of juist te koud hebben in bed.

Dekbedden

Kameelharen dekbedden hebben de eigenschap om grote temperatuursverschillen te overbruggen. Daarnaast zijn kameelharen instaat om goed het vocht op te nemen en af te geven aan de buitenlucht. Hierdoor liggen kameelharen dekbedden altijd behagelijk.

Moerbijzijde producten hebben goede klimaatregulerende eigenschappen en zijn daarnaast uitstekend in het vochtopnemen en afgeven aan de buitenlucht. Hierdoor zijn zijde dekbedden een uitstekende keus als je het snel warm hebt en veel transpireert.

Bedtextiel

Verder is het bedtextiel van belang. Wanneer je veel transpireert zijn 3D moltons en moltonslopen een goede keuze. Deze moltons ventileren extra goed door het 3D materiaal. De climate control hoeslakens en slopen voelen koel aan door de Outlast die in deze producten is verwerkt. Hierdoor liggen jouw kussen en matras altijd behagelijk.

Voor een koeler en aangenaam gevoel tijdens het slapen voor het hoofd hebben wij de Climate control slopen. Deze slopen creeeren een microklimaat en egaliseert hiermee temperatuurschommelingen. Daarnaast hebben wij Breezz moltonslopendie extra goed ventileren door het 3D materiaal.

Bij Morgana Damminga verkopen wij speciale 3D moltons voor zowel de matrassen als kussens. Deze moltons ventiliren uitstekend en zorgen voor een nog betere vochtregulatie.

Hoeslakens met Outlast materiaal voelen koel aan. Hierdoor zal je het minder warm hebben in bed en beter slapen. Van dit product zijn ook kussenslopenleverbaar.

Voor mensen die veel transpireren raden wij een breezz/ ofwel 3D molton aan. Deze hebben we zowel voor het matras als voor het kussen. Deze moltons zijn speciaal ontworpen om extra vocht op te kunnen nemen en afvoeren.

Voor mensen die het snel warm hebben in bed raden wij een Clima molton aan. Clima molton is gemaakt van Tencel. Tencel is een natuurlijke vezel die erg goed ventilerend is. Dit materiaal is verkoelend in de zomer maar ook ideaal voor matrassen die warm aanvoelen of minder goed ventileren.

Tijdens de overgang kunnen vrouwen ‘s nachts last hebben van extreme verschillen in warmte behoefte. Een product dat goed kan anticiperen op deze extreme warmte behoeftes is een kameelharen dekbed.

Daarnaast is het bedtextiel van belang. Bij Morgana Damminga verkopen wij speciale 3D moltons voor zowel de matrassen als kussens. Deze moltons ventiliren uitstekend en zorgen voor een nog betere vochtregulatie. Verder hebben wij ook hoeslakens en slopen die koel aan voelen en bijdrage aan aangename klimaateigenschappen in bed.

0