Zijden dekbedden

Toon categorieën

Toont alle 3 resultaten

Toon categorieën

Toont alle 3 resultaten

Zijden dekbedden

Zijden dekbedden

Zijde is een 100% natuurproduct, het is enorm sterk en licht van gewicht. De zijden dekbedden staan bekend om een zeer goed isolerend en ventilerend vermogen. De temperatuursverschillen van het lichaam worden perfect opgevangen door het zijde. Daarnaast heeft zijde een hoog vochtopnemend vermogen, wel 30% van zijn eigen gewicht.

Slapen onder een zijden dekbed is een ware sensatie. Dit komt niet alleen door de bovengenoemde eigenschappen, maar ook doordat het soepel om het lichaam valt en licht van gewicht is.

Gezondheidsaspecten van een zijden dekbed

Anti-allergisch

Zijde is een hypoallergeen product van zichzelf. Daarnaast nestelen bacteriën zich niet graag in zijden door de vocht en klimaat regulerende eigenschappen. Het materiaal zorgt voor een antistatische eigenschap waardoor geen stof ontwikkeling in het dekbed plaats vindt. Hierdoor is het zijden dekbed ideaal voor mensen met onder andere een huisstofmijt allergie of voor carapatienten.

Droge en gevoelige huid

Zijde heeft ook een positief effect op de gevoelige en droge huid. Dit natuurproduct bevat aminozuren die het vochtgehalte van de huid op peil houden. Daarnaast biedt het de huid weinig weerstand door de gladheid. Dit vertraagt het verouderingsprocess van de huid. De rede dat veel bekende filmsterren onder zijden dekbedden slapen.

Verlicht Gewrichtsproblematiek

Mensen die last hebben van de gewrichten, zoals reuma of artritisch hebben vaak baat bij een warme en droge omgeving. Zijde zorgt bijna altijd voor een optimaal slaapklimaat, door de vochtregulerende en klimaateigenschappen. Verder is het materiaal zeer licht en soepel, waardoor de gewrichten niet onnodig belast worden tijdens het slapen. Zijde zorgt er niet voor dat ziekte of klachten verdwijnen maar creëert wel het meest optimale slaapklimaat.

Minder transpiratie

Een zijden dekbed zorgt voor een zeer goede transpiratievocht afvoer tijdens de slaap. Dit komt doordat de vezel 30% van zijn eigen vocht kan opnemen. Zijden zorgt er ook voor dat dit vocht snel wordt afgegeven aan de buitenlucht, in tegen stelling tot de meeste andere goed vochtopnemende materialen. Mensen die ‘s nachts veel transpireren zullen hier minder last van hebben en daardoor beter uitgerust wakker worden.

Eigenschappen van een zijden dekbed

Deze eigenschappen van een zijden dekbed worden bepaald door het type vulmateriaal en de kwaliteit van het omhulsel (de tijk). Uit onderzoek blijkt dat een zijden dekbed zeer goed isolerend en ventilerend werkt. China, de bakermat van de zijde, gebruikt deze dekbedden al honderden jaren.

“Volgens kenners is het slapen onder een zijde dekbed een ware sensatie”, schreef Wonen.nl in 2009. Dit komt doordat zijde een hoog vochtopnemend vermogen heeft (30 % van zijn eigen gewicht) en het vocht ook zeer snel weer afgeeft. Ook worden temperatuurverschillen van het lichaam uitstekend opgevangen. Voeg hieraan toe de souplesse en het lichte gewicht van het dekbed en de sensatie van het slapen onder een zijden dekbed is een feit.

Zijden heeft de volgende eigenschappen

  • Temperatuurregulerend
  • Isolerend
  • Vochtregulerend
  • Sterk
  • Licht van gewicht
  • Soepel
  • Hypoallergeen
  • Antibacterieel
  • Natuurproduct
  • Mooie natuurlijke glans

Een zijden dekbed kopen

Als je op zoek bent naar een luxueuze en comfortabele slaapervaring, dan is een zijden dekbed een perfecte keuze. Zijden dekbedden zijn gemaakt van zijde en bieden een zacht en soepel gevoel aan je huid. Bovendien zijn ze licht van gewicht en ademen ze goed, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die het snel te warm hebben in bed. Bezoek onze winkel en bekijk de zijden dekbedden. Morgana Damminga staat voor je klaar.

Zijden dekbedden zijn niet alleen comfortabel, maar ook stijlvol en geven een chic uiterlijk aan je slaapkamer. Als je op zoek bent naar een kwalitatieve investering in comfort, dan is een zijden dekbed de perfecte keuze voor jou! Stel gerust alle jouw vragen aan onze slaapexperts over de dekbedden.