Welkom bij Damminga! Wij willen je graag leren kennen. Zonder dat we je kennen, kunnen we je ook niet goed adviseren. Samen willen we komen tot jouw best persoonlijke slaapoplossing. En dit op een effectieve en transparante manier, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een objectieve slaaptest. Tijdens de 8 minuten durende test ervaar je direct wat een bed, ingesteld op jouw lichaamsprofiel, voor jou kan betekenen. En dat alles met 365 dagen slaapgarantie.

ONZE HISTORIE SINDS 1960

DAMMINGA

Damminga een echt familie bedrijf dat al sinds begin negentienhonderd, door de jaren heen is overgedragen van vader op zoon. In 1960 richte Jacob Damminga een textiel winkel op in het centrum van Arnhem. Met succes, in de decennia die volgen groeide het bedrijf tot uit tot een begrip in Arnhem en omgeving. Tot op de dag vandaag heeft het bedrijf een fysieke winkel in Arnhem. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door de vierde generatie die de naam van het familiebedrijf hoog houdt.

Na ruim 55 jaar verhuisde het bedrijf van het centrum van Arnhem naar de woonboulevard en sloot zich aan bij de beddenspeciaalzaak formule Morgana. Samen met vele andere familiebedrijven die gezamenlijk dezelfde visie delen; mensen bewust maken van het verschil dat een goede en gezonde nachtrust kan maken in de kwaliteit van leven. 

Persoonlijke en innovatieve producten worden ontwikkelt met behulp van gezamenlijke kennis tussen onderzoeksinstellingen, Morgana en productiepartner ergosleep.

Om deze producten op een transparant en effectieve manier aan te bieden is de slaaptest ontwikkeld. De slaaptest, samen met een innovatief winkelconcept en slaapspecialisten zorgt ervoor dat we jou kunnen begeleiden naar de beste persoonlijke slaapoplossing.

Damminga Manufacturen: ‘Textiel & kruidennierswinkel’

“Lammert Damminga geboren 1873 begon eind 1900 met een textiel/kruidennierswinkel in wafrum, in het hoge noorden van Groningen. Het pand waar de winkel is opgericht was gebouwd in 1828 en tot de dag van vandaag is het pand nog in de zelfde staat zichtbaar.

DAMMINGA MANUFACTUREN

Warfum, Groningen '1905
1956

Textiel winkel in Winsum Groningen

Voor dat J.A.C Damminga met zijn vrouw en 5 kinderen vertrok naar Canada in 1956 verkocht hij zijn textiel winkel. Later is het pand afgebroken en vestigde een ABN Amro bank op deze locatie. Momenteel is er een Bruna in het pand gevestigd.

DAMMINGA 1956

Groningen, Winsum 1956
1960

Na een emigratie van 4 jaar streek Damminga neer in Arnhem.

“Terug uit Canada opende Jacob Damminga in september 1960 een textielzaak aan de Nieuwstad in Arnhem. Het was een klein winkeltje, met een oppervlakte van 25 m2. Zelf woonde hij met z’n gezin achter de zaak, in drie kleine kamers.

oude foto arnhem nieuwstad

Nieuwstad 13 in arnhem
1968

Geveluiting Damminga

damminga historische foto

Beekstraat 23, arnhem
1999

Damminga bereidt uit naar voormalig chocoladefabriek Mousset

Met deze uitbreiding kreeg het familiebedrijf er ruim 1800 m2 bij. Waaronder een spiksplinternieuwe slaapstudio waar meer dan 25 bedden stonden om uit te proberen. Ook kwam er een ruime slaapkamerkastenafdeling bij.

oude foto damminga

Beektraat 77, Arnhem
2016

Morgana Damminga verhuist naar Woonboulevard Arnhem-Zuid

Na ruim 55 jaar in het centrum van arnhem te zijn gevestigd, verhuist de derde generatie Damminga naar de Woonboulevard in Arnhem-Zuid.

Venlosingel 21-1, 6845JL Arnhem 2016

Wat maakt Morgana Damminga bijzonder?

Bij Morgana Damminga staan wij iedere dag op om jou goed te laten slapen. Door onze jaren lange ervaring kennen wij de branche de materialen en de producten die kunnen bijdragen aan een goed en gezonde nachtust. Naast onze kennis van materialen en maken wij gebruik van een objectieve slaaptest. Tijdens de 8 minuten durende test ervaar je direct wat een bed, ingesteld op jouw lichaamsprofiel, voor jou kan betekenen. Ruim 500.000 mensen zijn je al voorgegaan. Daardoor hebben we een schat aan data, kennis en ervaring opgebouwd, waardoor we onze collectie steeds weer verder wordt verbetert. Dit zodat je steeds lekkerder en beter kunt slapen en de dag weer optimaal kan beginnen. Onze slaapspecialisten luisteren graag naar jouw wensen, waarna ze je door verschillende keuzemogelijkheden, op basis van de slaaptest, begeleiden naar een bed dat echt bij je past. En doordat we je alleen een bed adviseren als we je kennen, durven we je daar ook garanties op te geven die nergens anders worden aangeboden; 365 dagen en nachten mag je jouw bed lekker uitproberen en het verschil in nachtrust zelf ervaren. Lekker uitgerust wakker wordende, blije tevreden klanten: dat motiveert ons om elke dag weer voor u klaar te staan.