Wollen dekens

Toon categorieën

Toont alle 3 resultaten

Toon categorieën

Toont alle 3 resultaten

Wollen dekens

Er zijn verschillende wollen dekens. Wollen dekens in plaats van een dekbed, of een wollen deken voor lekker op de bank of als plaid op bed.

Wat is het voordeel van een wollen deken?

Wol is van nature zelfreinigend, antibacterieel en vuil afstotend. Daarnaast heeft wol een uitstekend vocht opnemend vermogen. Wol kan tot 35% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Daarnaast houdt wol zeer goed lucht vast en is daarmee een perfect isolerend materiaal. Deze eigenschappen maakt wol uitermate geschikt product om onder te slapen.

Door het hoge vochtgehalte van het materiaal heeft wol een lage ontbrandingstemperatuur. Hierdoor is het een brandvertragend materiaal. Tot slot is wol een duurzaam product, doordat het een lange levensduur heeft en een lage belasting heeft op het milieu.

Wat is het verschil tussen de soorten wol?

Eigenschappen van Scheerwol / schapenwol

Scheerwol is wol van geschoren schapen. Deze wol komt dus van levende en gezonde schapen of. Scheerwol is een vocht doorlatend. Daarnaast is het uitstekend in het vasthouden van de lichaamstemperatuur en reguleert de omgevingstemperatuur. Verder is zuiver scheerwol is een natuurlijk product, duurzaam, milieu vriendelijk en biologisch afbreekbaar. De wol groeit in de natuur als grondstof gewoon weer aan. Tot slot is het een ontzettend veilig product omdat het vlam vertragend is, het droogt niet uit en is antistatisch. Kortom een heerlijk warm en ideaal product om onder te slapen.

Eigenschappen van Lamswol 

Lamswol is een stuk zachter dan dat scheerwol. Hierdoor kriebelt het niet en is lamswol uitermate geschikt voor dekens en plaids.

Eigenschappen van Merinowol

Merinoschaap is een oerschaap. Deze schaap staat bekend om haar uitstekende kwaliteit wol. Merino wol heeft de mogelijkheid om lichaamswarmte vast te houden, zonder dat het gaat broeien. Daarnaast heeft Merinowol een hoog vocht absorberend vermogen. Daarnaast is van Zwitserse Merino wol minder nodig volume nodig om dezelfde warmte te bieden als bijvoorbeeld Texelse scheerwol en is daardoor vaak lichter van gewicht.

Eigenschappen van Cashmere

Cashmere komt van de Kasjmier geit. Deze wol is enorm zacht. Daardoor wordt het beschouwd als een luxere wol. Dit reflecteert door in de prijs.

Het reinigen van wollen dekens

Wol is een natuurproduct. Hierdoor is het van belang bij het reinigen dat natuurvriendelijke wasmiddel wordt gebruikt. Natuurvriendelijke wasmiddelen tasten namelijk het wol niet aan.