Dons dekbed

Toon categorieën

Toont alle 6 resultaten

100% artische ganzendons dekbed

Donzen Dekbedden van Morgana Damminga

Genieten van een lichtgewicht en comfortabel dekbed? Wie voor de keuze van een nieuw dekbed staat, kan kiezen uit verschillende materialen. Een dons dekbed is één van de mogelijkheden. Een groot voordeel is dat een dekbed van dons is dat het goed isoleert. Hierdoor is het onder een donzen dekbed altijd lekker warm. Daarnaast ventileren donzen dekbedden goed waardoor de kans minder groot is dat je transpireert.

Dons dekbed in 4 seizoenen uitvoering of verschillende warmteklasse?

Als je graag één dekbed zoekt die geschikt is voor voor alle seizoenen? Dan is een 4-seizoenen dekbed voor jou een goede optie. Het 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee afzonderlijk te gebruiken dekbedden. Deze dekbedden zijn gemakkelijk aan elkaar te bevestigen met drukknopjes, knopen of loopies. Het ene dekbed is een licht zomerdeel en het andere dekbed is een voor-en najaarsdeel. Samengevoegd ontstaat een dik winter dekbed. Op deze manier kun je altijd de gewenste warmte behoefte met jouw dekbed creëren.

Warmteklasse 4 (Zomerdeel): dekbedden uit warmteklasse 4 worden voornamelijk gebruikt tijdens de zomermaanden. Licht en lekker luchtig is de definitie van een dons zomerdekbed.  Je zal het zelfs tijdens de warmere zomernachten niet snel te warm hebben. Kortom ideaal voor mensen die niet lekker slapen onder enkel een laken.

Warmteklasse 3 (Voor en najaarsdeel): de warmte-isolatie van deze warmte klasse is perfect voor de lente en het najaar. Ook wanneer jouw slaapkamer doorgaans goed verwarmd is of wanneer je het snel warm krijgt gedurende de nacht.

Warmteklasse 2 (Hele jaar deel): als in jouw slaapkamer het hele jaar door de temperatuur gematigd is, is dit een warmteklasse die perfect bij jou past.

Warmteklasse 1 (Winter): dit zijn de dikste dekbedden met een zeer hoge warmte-isolatie. De winterdekbedden zijn bedoeld om jou warm te houden tijdens koude periodes. als je het van nature snel koud hebt gedurende de nachten is deze warmte klasse uitermate geschikt.

Partner dekbed dons, verschillende warmteklasse in één dekbed.

Partners kunnen verschillen in warmtebehoefte hebben. Dit is lastig wanneer men graag samen onder een 2-persoons of Lits-jumeaux donzen dekbed wenst te slapen. Hiervoor hebben wij een partner dekbed. Dit is een 2-persoons of litsjumeaux dekbed waarbij de mogelijkheid is om verschillende warmteklasse (bijvoorbeeld wartmeklasse 2-3) te combineren. Op deze manier kan ieder zijn eigen warmteklasse kiezen. Een partneruitvoering is mogelijk bij onze Polad, Elzard en Ewald dekbedden.

Is dons anti-allergisch?

Alle donzen dekbedden van Morgana zijn anti-allergisch. Daarnaast hebben wij  dekbedden die voorzien van het “Nomite” label. Dit houdt in dat de tijk van het dekbed zo fijn geweven is dat de huisstofmijt geen kans heeft om binnen te dringen. Ook voor mensen zonder allergie zijn donzen dekbedden met Nomite label een goede optie. Er is namelijk geen kans op huisstofmijt wat vanuit hygiënisch oogpunt gunstig is.

Verschillende soorten donzen dekbedden

De prijs van een donzen dekbed hangt af van de soort dons, de hoeveelheid en de herkomst. Het percentage dons varieert in ons assortiment van 65 tot 100 procent dons. Het overige percentage bestaat uit veren. Hoe hoger het percentage dons in het dekbed is verwerkt, hoe duurder het dekbed. Een dekbed van dons dient om de paar jaar gewassen te worden. Wij adviseren om dit te laten doen. Lees op onze adviespagina alles over het wassen van donzen dekbedden.

De meeste dekbedden zijn gevuld met eendendons, ganzendons of een combinatie hiervan. Elk soort dons heeft zijn eigen voordelen. Eendendons wordt veel gebruikt bij goedkopere donzen dekbedden. Een dekbed van ganzendons is weer lichter in gewicht.

Donzen dekbedden met Downpass keurmerk

Om aan te tonen dat de productie van donzen producten op een verantwoorde manier wordt gedaan, is er het Downpass keurmerk. Het doel van de Downpass-standaard is om bij te dragen aan de ethische verkoop van dons en veren, en om bedrijven te helpen bij het stevig verankeren en verder ontwikkelen van de aspecten van dierenwelzijn. Met Downpass kunnen donzen dekbedden en hoofdkussens helemaal terug naar de afkomst worden getraceerd. De volgende donzen dekbedden zijn voorzien van het downpass keurmerk: Polad, Elzard en Ewald.

Dons recycling programma

Lever je je oude donzen dekbed in krijg je bij aanschaf van een nieuw donzen dekbed 15% korting. Het oude donzen dekbed wordt dan volledig gerecycled. Klik hier voor meer informatie over ons dons recycling programma.