Alle 7 resultaten

Show sidebar

DAMMINGA 90% Zuivere Eendendons

149.00479.00
Opties selecteren

Brad 65% witte eendendons

189.00519.00
Opties selecteren

DAMMINGA 90% Zuivere Ganzendons

199.00799.00
Opties selecteren

Philemond 90% zuivere witte Canadese ganzendons

274.00749.00
Opties selecteren

Polad 90% Poolse witte ganzendons

289.001,229.00
Opties selecteren

Elzard 100% witte Canadese ganzendons

469.002,789.00
Opties selecteren

Ewald 100% witte Arctische ganzendons

559.003,369.00
Opties selecteren

Donzen Dekbedden van Morgana Damminga

Genieten van een lichtgewicht en comfortabel dekbed? Wie voor de keuze van een nieuw dekbed staat, kan kiezen uit verschillende materialen. Een donzen dekbed is één van de mogelijkheden. Een groot voordeel is dat een dekbed van dons is dat het goed isoleert. Hierdoor is het onder een donzen dekbed altijd lekker warm. Daarnaast ventileren donzen dekbedden ook goed waardoor de kans minder groot is dat u transpireert.

Donzen dekbed in 4 seizoenen uitvoering of verschillende warmteklasse?

Als u graag met één dekbed zoekt die geschikt is voor voor alle seizoenen? Dan is een 4-seizoenen dekbed voor u een optie. Het 4 seizoenen-dekbed bestaat uit twee afzonderlijk te gebruiken dekbedden die met drukknopjes of knopen aan elkaar kunnen worden bevestigd. Het ene dekbed is een licht zomderdeel en een voor-en najaarsdeel. Samengevoegd ontstaat een dik winterdekbed. Op deze manier kunt u altijd de gewenste warmte behoeft met uw dekbed creëren.

Warmteklasse 4 (Zomerdeel): dekbedden uit warmteklasse 4 worden voornamelijk gebruikt tijdens de zomermaanden. De dekbedden zijn licht en lekker luchtig. Zelfs tijdens de warmere zomernachten zult u het niet snel te warm hebben. Ideaal dus ook voor mensen die niet lekker slapen onder enkel een laken.

Warmteklasse 3 (Voor en najaarsdeel): voor in de lente en het najaar is de warmte-isolatie van deze warrmteklasse perfect. Wanneer uw slaapkamer doorgaans goed verwarmd is of wanneer u het snel warm krijgt gedurende de nacht.

Warmteklasse 2 (Hele jaarsdeel): deze warmteklasse levert een warmte-isolatie die goed past bij de verschillende seizoenen als in uw slaapkamer het hele jaar door de temperatuur gematigd is.

Warmteklasse 1 (Winter): dit zijn de dikste dekbedden met een zeer hoge warmte-isolatie. Deze dekbedden zijn bedoeld om u warm te houden tijdens koude periodes. Ook als u het van nature snel koud heeft gedurende de nacht is deze klasse uitermate geschikt.

Partner dekbed dons, verschillende warmteklasse in één dekbed.

Partners kunnen verschillen in warmtebehoefte. Dit is lastig wanneer men graag samen onder een 2-persoons of Lits-jumeaux donzen dekbed wenst te slapen. Hiervoor hebben wij een partnerdekbed. Dit is een 2-persoons of litsjumeaux dekbed waarbij verschillende warmteklasse (bijvoorbeeld wartmeklasse 2-3) kunnen worden gecombineerd. Op deze manier kan ieder zijn eigen warmteklasse kiezen.  Een partneruitvoering  is mogelijk bij onze Polad, Elzard en Ewald dekbedden.

Is dons anti-allergisch?

Alle donzen dekbedden ij Morgana zijn anti-allergisch. Ook hebben wij  dekbedden die voorzien van het “Nomite” label. Dit houdt in dat de tijk van het dekbed zo fijn geweven is dat de huisstofmijt geen kans heeft om binnen te dringen. Ook voor mensen zonder allergie zijn donzen dekbedden met nomite label een goede optie. Er is namelijk geen kans op huisstofmijt wat vanuit hygiënisch oogpunt gunstig is.

Verschillende soorten donzen dekbedden

De prijs van een donzen dekbed hangt af van de soort dons, de hoeveelheid en de herkomst. Het percentage dons varieert in ons assortiment van 65 tot 100 procent dons. Het overige percentage bestaat uit veren. Hoe hoger het percentage dons in het dekbed is verwerkt, hoe duurder het dekbed is. Een dekbed van dons dient om de paar jaar gewassen te worden. Wij adviseren om dat te laten doen. Lees op onze adviespagina alles over het wassen van donzen dekbedden.

De meeste dekbedden zijn gevuld met eendendons, ganzendons of een combinatie hiervan. Elk soort dons heeft zijn eigen voordelen. Eendendons wordt veel gebruikt bij goedkopere donzen dekbedden. Een dekbed van ganzendons is weer lichter in gewicht.

Donzen dekbedden met Downpass keurmerk

Om aan te tonen dat de productie van donzen producten op een verantwoorde manier wordt gedaan, is er het Downpass keurmerk. Het doel van de Downpass-standaard is om bij te dragen aan de ethische verkoop van dons en veren, en om bedrijven te helpen bij het stevig verankeren en verder ontwikkelen van de aspecten van dierenwelzijn. Met Downpass kunnen donzen dekbedden en hoofdkussens helemaal terug naar de afkomst worden getraceerd. De volgende donzen dekbedden zijn voorzien van het downpass keurmerk: Polad, Elzard en Ewald .