Hout / Fineer

Toon categorieën

Toont alle 9 resultaten

Hout / Fineer

Wat is fineer?

Hout / fineer is een dun afgewerkt laagje hout dat is aangebracht op MDF. Fineer lijkt enorm of massief hout doordat de bovenste laag gemaakt is van hout. Hierdoor creëer je een prachtige houten look in jou slaapkamer. Verder is iedere kast of ledikant van fineer ook echt uniek, omdat ieder stukje hout zijn eigen “vingerafdruk” heeft.

Wat zijn de voor- en nadelen van fineer?

Het voordeel van fineer is dat door het binnen werk het hout niet gaat vervormen, bij temperatuursverschillen. Daarom is fineer een ideale manier voor het maken van linnenkasten en ledikanten. Het heeft een echte hout look en is enorm sterk doordat het MDF geperst hout is.

Het nadeel van fineer is dat het oppervlak kwetsbaarder is. Bijvoorbeeld door een tik van de stofzuiger kan het fineer beschadigen. Echter wordt het wel behandeld met een beschermalaag tegen vergeling en vlekken.

Wat zijn de voor- en nadelen van massief hout?

Massief hout geeft vaak een robuste uitstraling in de kamer. Echter heeft het de eigenschap dat het kan vervormen bij temperatuursschommelingen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld kastdeuren kromtrekken.