Winkelmand

Tips voor onderhoud

Normaal onderhoud meubelstof
Morgana raadt aan om eenmaal per 2 weken de boxspring te stofzuigen en vuil te verwijderen Ook kan je eens per twee weken, of met langere tussenpozen, uw gestoffeerde bed afnemen met een klamvochtige doek waardoor de vuildeeltjes zoals lichaamszouten en -vetten verminderd worden.
 
Reinigen meubelstof en kunstleder
Een vlek in de matras of boxspring kan op diverse manieren gereinigd worden. Probeer het eerst zonder reinigingsmiddelen. Een droge of vochtige doek neemt vaak het meeste vuil op. Altijd deppen, nooit wrijven. Blijft daarna de vlek zichtbaar, dan verwijzen we je graag naar de volgende website: www.james.eu. Op deze website staan verschillende tips voor vlekkenverwijdering.
 
Pluizen
Bijna alle bekledingsstoffen gaan in meer of mindere mate pluizen. Het zogenaamde ‘opwollen’. Hierbij ontstaan vezelbolletjes van de stof. Je kan de bolletjes het beste met een pluizentondeuse verwijderen.
 
Kreuken
Linnen bekledingsstof is een natuurlijke stof en heeft de eigenschap om te kreuken. Bedden uitgevoerd in een linnenstof, of een stof met een linnen bestanddeel, kunnen door de eigenschap van linnen een iets gekreukte uitstraling hebben.
 
Mogelijke klachten zoals bijvoorbeeld kraken en piepen
Mocht je een krakend of piepend geluid horen, die voortkomt uit de bewegende delen van bijvoorbeeld een elektrisch verstelbare matrasdrager, dan kan je deze licht inspuiten met siliconen- of teflonspray. Pas wel op dat je de evt. matras- of meubelstof niet besmeerd. Ook kan het helpen om de schroeven of vleugelmoeren aan te draaien waarmee het hoofdbord aan de boxspring bevestigd is. Kom je er niet uit? Neem gerust contact op met een van onze winkels.
Vervormingen
Tijdens de eerste drie maanden van het gebruik kunnen de toplagen van het matras zich iets  vervormen, aangezien deze zich aan de contouren van uw lichaam aanpassen. Een topdekmatras vormt zich nog iets meer dan een matras naar het lichaam en zal zodoende ook een sterkere contourvorming vertonen. Contourvorming is geen kuilvorming en daarom zal dit het ligcomfort
niet benadelen.
 
Geur
Net als alle andere nieuwe materialen, kan uw bed/boxspring/matras tijdelijk een specifieke geur afgeven, bijvoorbeeld van latex, hout, stof of verlijming. Deze geur is absoluut ongevaarlijk en verdwijnt meestal na een paar dagen.
 
Wassen matrashoes
Het wassen en/of reinigen van een matras is alleen mogelijk indien je een matras met hoes er omheen hebt gekocht en de hoes is voorzien van een etiket met wasvoorschriften. Deze hoes is voorzien van een rits zodat je deze kunt reinigen volgens de voorschriften op het etiket in de hoes.
 
Molton gebruik
Gebruik een molton hoeslaken voor extra bescherming en comfort.

Tijdens de nachtrust verlies je veel vocht. Een gemiddeld persoon verliest tussen een kwart en een halve liter vocht per nacht. Bij een dons-dekbedden en hoofdkussens plakken de donsveertjes samen, waardoor na verloop van tijd het isolatievermogen van jouw dekbed vermindert.

Door uw dekbed te laten wassen worden de donsveertjes weer schoon, waardoor de oude veerkracht en isolatievermogen van het dekbed weer herstelt.

Lees meer hier over de mogelijkheden van het professioneel laten reinigen van uw dekbed.

Kasten vragen in principe weinig onderhoud. Af en toe de kastjes van binnen en buiten afnemen met een vochtig doekje en de bovenkant van de kast afstoffen, houdt de kast mooi en glanzend.
 
Mocht uw kast beschadigd of niet meer mooi zijn of gaan de deuren loshangen, neem dan contact met ons op.
0