Winkelmand

Vandyck

Vandyck is een Nederlands bed- en badtextielmerk. Het meer dan 90-jaar oude familiebedrijf is in 1923 opgericht door Cornelis van Dijk en wordt nu geleid door de derde en vierde generatie. Het merk is wereldwijd verkrijgbaar en toonaangevend met haar uitgebreide collectie bedtextiel, dekbedden en kussens.

In 1923 opende Cornelis van Dijk aan de Naarderstraat in Hilversum een karakteristiek pakhuis vol huishoudtextiel, wat hij samen met zijn zoons ingekocht over de hele wereld. Tegenwoordig geeft de vierde generatie Van Dijk leiding aan het familiebedrijf. Vandyck staat voor kwalitatief hoogwaardige bed- en badtextielproducten gemaakt van natuurlijke materialen met een onderscheidend en toonaangevend design.

VANDYCK ASSORTIMENT

Toon categorieën

Resultaat 1–4 van de 43 resultaten wordt getoond

Toon categorieën

Resultaat 1–4 van de 24 resultaten wordt getoond

Vandyck specialist

Vandyck besteed tijd en aandacht aan het op peil houden van de kwaliteit van hun producten. Daarbij stelt Vandyck strenge minimale eisen. Een gedegen onafhankelijke controle is daarbij onmisbaar. Dat kan niet zonder de hulp van diverse onafhankelijke instituten:

Vandyck bed- en badtextiel wordt periodiek door TÜV Rheinland Nederland gecontroleerd op afmetingen, krimp, kleurechtheid en sterkte-eigenschappen.
Vandyck dekbedden en kussens worden periodiek door TÜV Rheinland Nederland gecontroleerd op afmetingen, warmte-isolatie, donskwaliteit en donsdichtheid.
Tot slot valt het bedtextiel onder het Öko-Tex Standaard 100 certificaat. Het Öko-Texsysteem garandeert dat het geteste en gecertificeerde textiel vrij is van schadelijke stoffen, die een risico vormen voor de gezondheid van de mens.

Dekbedovertrek

De dekbedovertrekken van Vandyck zijn altijd geschikt voor dekbedden met een lengte van 200cm en 220cm. Echter is de totale lengte van het dekbedovertrek nog iets langer.

Dit laatste stukje noemen we de instopstrook en is ervoor om uw dekbed in te stoppen onder uw matras, zodat deze goed op z’n plek blijft liggen. Zeker wanneer je het niet prettig vindt dat jouw voeten telkens onder je dekbedovertrek vandaan komen, is een instopstrook een ideaal extraatje.

Vandyck Dekbedovertrek

Dekbedovertrek met flessenhals instapstrook

De onderkant van het dekbedovertrek lijkt op de hals van een fles. De zijkanten aan de onderzijde zijn dicht gestikt, waardoor het een stuk lastiger is voor het dekbed om eruit te glijden.

In een dekbedovertrek met flessenhals blijft het dekbed stevig op zijn plaats zitten. Het is bij deze instopconstructie van belang dat je wat beter op de maat let. De dekbedovertrekken van Vandyck hebben altijd een flessenhals en zijn geschikt voor dekbedden met de lengte van 200cm en 220cm.

Molton topper- en matrasbeschermers​

Voor een hygiënisch slaapklimaat is het verstandig om naast een (hoes)laken óók een molton te gebruiken. De stof van de molton is heerlijk zacht, vanwege het geruwde katoen aan beide zijden. Zie een molton vooral als een praktische én hygiënische toevoeging aan uw bedcomfort.

De moltons van Vandyck zijn kwalitatief zeer hoogwaardig. De molton matrasbeschermer met stretch bestaat uit een pool van 100% katoen (210 gram/m²). Er zijn verschillende maten voor toppers, matrassen en hoofdkussens.

De molton topperbeschermers zijn geschikt voor toppermatrassen tot een hoogte van 15 cm. De molton matrasbeschermers zijn geschikt voor matrassen tot 30 cm hoog. Deze molton heeft een perfecte pasvorm door de stretch en het elastiek rondom, daarnaast is de molton strijk- en kreukvrij.

• Materiaal: pool (bovenzijde) 100% katoen, onderzijde 80% katoen en 20% polyester
• Perfecte pasvorm
• Kreuk- en strijkvrij
• Elastiek rondom

Jersey Supreme Naturel

Hoeslakens

Vandyck biedt hoeslakens en matrasbeschermers voor alle denkbare matrasmaten aan. De hoeslakens zijn verkrijgbaar in satijn (van Egyptisch katoen, 210 count), percale (gekamde katoen, 200 count) en jersey. De laatste is verkrijgbaar in 3 verschillende kwaliteiten:

Gewone Jersey (140 gr/m2) van Vandyck is geschikt voor matrassen van 20 tot 24cm hoog.

Nieuwe Jersey Soft (175 gr/m2) is een zwaardere kwaliteit en past om matrassen tot 30cm hoog.

Jersey Supreme (235 gr/m²) is de meest superieure kwaliteit onder de jersey hoeslakens en heeft een perfecte pasvorm om alle matrassen tot 30cm hoog .

Lakens en lakensets van Vandyck zijn nog volop verkrijgbaar bij Morgana Damminga!

Waarom koopt u uw Vandyck textiel bij Morgana Damminga?

Bij Morgana Damminga vindt u een ruim assortiment bedtextiel van Vandyck. Onze textielspecilialisten helpen jou graag bij het uitkiezen of samenstellen van het textiel dat het beste paste in de stijl van uw slaapkamer.
Arnhem ligt heel centraal en is gemakkelijk te bereiken vanuit Nijmegen, Huissen, Velp, Ede, Elst, Oosterbeek, Driel, Oosterhout en Bemmel. Wanneer u uit Apeldoorn, Zutphen, Wageningen of Tiel komt, is het naar Morgana Damminga slechts 30 minuten rijden met de auto.

Kom dus snel langs, zodat jij overtuigd kan worden van de luxe bedtextiel collectie van Vandyck. Wij leveren en monteren door heel Nederland. In het hart van Gelderland direct langs de A325, vind je onze grote showroom met meer dan 1000m2 aan verschillende bedden en boxsprings. In de provincie Gelderland is er geen vergelijkbare beddenspecialist. Bij Morgana Damminga kun je de beste merken zien en ervaren.

0