Matras hoeslakens (tot 25cm dik)

Toon categorieën

Toont alle 6 resultaten

Matras hoeslakens (tot 25cm dik)

Hoeslakens dienen ter bescherming van het matras. Daarnaast draagt een hoeslaken bij aan de bedhygiene en het comfort. Een hoeslaken kan extra warmte geven of juist koel aanvoelen. Dit wordt bepaald door de soort stof. Flanel, badstof en jersey zijn vaak warmere materialen. Perkal katoen en gewone katoen zijn materialen die veel koeler aanvoelen. Matras hoeslakens (tot 25cm dik) passen om een maximale matrashoogte van 25 cm hoog.

Het is belangrijk bij een hoeslaken dat deze goed om het matras heen past. Let hierbij dus op de lengte en breedte van het matras, maar ook de hoogte. Wanneer je kiest voor een hoeslaken met stretch, is het raadzaam om een hoeslaken te kiezen die niet dan niet maximaal opgerekt moet worden in alle richtingen (LxBxH). Kies dan voor een hoeslaken bij bijvoorbeeld een hogere hoek.

Wanneer je kiest voor een hoeslaken waar geen stretch in zit. Is het van belang dat zowel de breedte als de lengte maat overeen komen met dat van jouw matras. Deze stoffen rekken niet mee. Wanneer het hoeslaken bijvoorbeeld te groot is kan het dan gaan rimpelen.