Winkelmand

Ja het is mogelijk om  deel te nemen aan het testkussenprogramma. 

Ja dat kan, u hoeft hier geen afspraak voor in te plannen.

Vrijblijvend een hoofdkussen uitproberen

Een paar minuten test liggen op een kussen in de winkel is soms te kort om te ervaren of je hier de komende 3 tot 5 jaar lekker op zult slapen. Gelukkig kun je bij Morgana Damminga gebruik maken van een speciale service waarbij je je gekozen hoofdkussen één week kunt uitproberen bij je thuis! Zo weet je zeker dat je met jou ideale hoofdkussen thuis komt.

Een van onze adviseurs adviseert u in het kiezen van een goed hoofdkussen. Vervolgens krijgt u vanuit de winkel een test hoofdkussen die u geheel vrijblijvend thuis kunt uitproberen. Je betaald het aankoop bedrag van het hoofdkussen als borg. Bevalt het kussen? Dan wordt het testkussen in de winkel omgeruild voor een nieuw hoofdkussen. Is het kussen nog niet naar wens? Dan kan je een ander kussen uitproberen, je mag eindeloos kussens uitproberen. Wij kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mocht het u uiteindelijk geen geschikt hoofdkussen vinden? Dan krijg je de borg teruggestort op je rekening. Van het testkussenprogramma kun je uitsluitend gebruik maken in de winkel!

Bij ons kan je Silvana Support, Tempur en Morgana hoofdkussens uitproberen.

Het belang van een goed hoofdkussen

Het juiste hoofdkussen kan verlichting bieden bij onder andere de volgende aandoeningen: Nek-, schouder- of rugklachten, kaakproblemen, artrose, reuma en whiplash.

Jouw lichaam herstelt tijdens de nachtrust van alle activiteiten die je overdag onderneemt. Bij alle activiteiten overdag wordt jouw wervelkolom belast, doordat de zwaartekracht op de tussenwervelschijven drukt. Of dit nu staan, lopen of iets anders is.

Gedurende jouw nachtrust herstellen de tussenwervelschijven in hoogte, daarom is slapen fysiek ook zo belangrijk. Dit herstel is echter pas optimaal als jouw lichaam de juiste ondersteuning krijgt. Hierbij is onder andere het hoofdkussen van belang.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een hoofdkussen

De slaaphouding

Ben jij een zij-, rug-, of buikslaper? Voor alle slaaphoudingen zijn verschillende kussens.

Het bed waar u op ligt

Het soort matras en bedbodem die jij hebt is bepalend voor de keuze van het juiste hoofdkussen.

De hoogte van het hoofdkussen

De nekwervel moet in het verlengde liggen van de rugwervel. Daarom moet het hoofdkussen de juiste hoogte hebben, zodat jouw nek optimaal ondersteund wordt.

De eigenschappen van het hoofdkussen

Tot slot zijn de eigenschappen van het hoofdkussen van belang. Dit zijn de ondersteuning, comfort, klimaat, vochtregulatie, anti-allergische eigenschappen en de levensduur.

Welk hoofdkussen past bij mij?

Voor het kiezen van het juiste hoofdkussen zijn drie factoren van belang: Jouw slaaphouding, de hoogte van het hoofdkussen en het materiaal van het hoofdkussen. Om te weten welk hoofdkussen voor jou het beste is en wat jouw nachtrust zal optimaliseren is een bezoek aan Morgana Damminga de beste optie. Laat een slaapadviseur mee kijken en kies een hoofdkussen die het beste past bij jouw slaapgedrag en jouw slaapsysteem. Graag bieden wij onze klanten een onverdeelde, persoonlijke service. Wil je zeker weten dat we onverdeelde tijd hebben voor jouw, plan hier dan een afspraak in.

Ergonomische kussens

Wij hebben Ergonomische hoofdkussens voor extra ondersteuning van hoofd en nek. Deze kussens zijn gemaakt van onder andere natuurlatex of traagschuim. Wij werken samen met verschillende fysiotherapeuten en met een hoofd-kaakcentrum.

Latex hoofdkussens

Latex hoofdkussens zijn soepele, vormvaste hoofdkussens. De natuurlatex kussens variëren in hoogte en in hardheid. Natuurlatex kussens voelen over het algemeen zachter aan dan traagschuim kussens. Latex kussens hebben een hoog elastisch vermogen, hierdoor is er sprake van een grote mate van ondersteuning voor de halswervels en het hoofd. Naast de ondersteuning heeft natuurlatex ook een groot vocht regulerend vermogen en ventileert het materiaal goed. De levensduur is over het algemeen groter van een latex kussen dan van een sythetisch of kapok gevuld kussen.

Traagschuim hoofdkussen

Traagschuim hoofdkussens hebben een drukverlagende werking op de huid en jouw spieren. Daarnaast biedt een traagschuim hoofdkussen een goede ondersteuning voor zowel de nek- en rugwervels als jouw hoofd. Traagschuim hoofdkussens voelen steviger aan dan bijvoorbeeld latex kussens. Verder staan ze bekend om hun temperatuurgevoeligheid. Het kussen voelt hierdoor hard aan wanneer de slaapkamer koud is, en zachter bij een warme slaapkamer.

Donzen hoofdkussens

Donzen hoofdkussens liggen erg zacht, daarnaast kunnen donzen kussen “gevouwen” worden. De verhouding veren en dons en het vul gewicht heeft effect op hoe hard/ zacht het kussen ligt. Een hoog percentage veren en veel vulling in het kussen ligt vaak steviger. Een hoger percentage dons en/ of lager vul gewicht licht zacht, heeft een temperatuur regulerend vermogen en heeft een duurzaam karakter.

Kapok en Synthetische hoofdkussens

Kapok en Synthetische hoofdkussens liggen zacht en luchtig, daarnaast zijn de kussens te vormen naar jouw wensen. De hoofdkussens zijn wasbaar op 60 graden, waardoor het goede kussens zijn voor mensen met een huisstofmijt allergie.

Kapok kussens hebben vaak een rist waardoor de vulling en daarmee de hardheid en dikte van het kussen aangepast kan worden naar jou wensen.

0