Winkelmand

Professioneel reinigen van dekbedden, slaapzakken & kussens

Morgana Damminga maakt gebruik van een Miele Professional was-en droogmachines voor het reinigen van dekbedden. Volledig computer gestuurd wat betreft inname van diverse wasmiddelen en wasprogramma’s om dons, wol en synthetische dekbedden te kunnen wassen. De behandeling die wij doen in onze wasruimte hebben geen nadelige invloed op uw dekbed. Daarnaast wordt bij het wassen wordt duurzame en ecologische wasverzachter gebruikt. U kunt uw dekbed tijdens openingstijden zonder afspraak brengen bij Morgana Damminga.

Venlosingel 21-1e etage, 6845JL  Woonboulevard te Arnhem-Zuid (gratis parkeren voor de winkel).

Tarieven

PROFESSIONEEL REINIGEN

Dekbed 140x200/220 enkel €29,95 (2-delig €59,90)

Dekbed 200x200/220 enkel €34,95 (2-delig €69,90)

Dekbed 240/220 enkel €39,95 (2-delig €79,90)

Slaapzak / Hoofdkussen €29,95

GRATIS JUBILEUM DEKBEDTAS

In het kader van het 60 jarig bestaan van Damminga in Arnhem, krijgt u nu gratis een duurzame dekbedtas voor het opbergen van uw dekbed, bij het wassen van uw dekbed.

Hoofdkussen €19,95

WAT JE MOET WETEN OVER HET REINIGEN VAN DEKBEDDEN

Waarom moet ik mijn dekbed laten wassen?

Tijdens de nachtrust verlies je veel vocht. Een gemiddeld persoon verliest tussen een kwart en een halve liter vocht per nacht. Hierdoor plakken de donsveertjes aan elkaar, waardoor na verloop van tijd het isolatievermogen van jouw dekbed vermindert.

Door jouw dekbed te laten wassen worden de donsveertjes weer schoon, en door het dekbed op de juiste manier te droger herstelt veerkracht en isolatievermogen van het dekbed weer.

Hoe vaak dient een dekbed gewassen te worden?

 • Donzen dekbed: 24 maanden
 • Synthetisch dekbed: 24 maanden
 • Natuurhaar (wol & kameelhaar) dekbed: 36 maanden

Factoren die van invloed zijn: De mate waarin jij of je partner transpireert en hoeveel seizoenen je het dekbed gebruikt. Dit advies is op basis van normale maten van transpiratie en rekening gehouden dat je verschillende delen afwisselt in de seizoenen.

Wat je bij ons kunt laten reinigen

Dons

Dinsdag t/m vrijdag: Tussen 10:00 – 11:00 gebracht, na 16:00 klaar!

 • Donzen hoofdkussens (alleen vanaf 80% dons of meer ivm droogtijd)
 • Donzen dekbedden
 • Donzen slaapzakken

Natuurhaar

2 werkdagen ( i.v.m langere droogtijd)

 • Wollen hoofdkussens
 • Wollen dekbedden
 • Kameelharen dekbedden
 • Wollen dekens

Syntetisch

Dinsdag t/m vrijdag: Tussen 10:00 – 11:00 gebracht, na 16:00 klaar!

 • Syntetischehoofdkussens
 • Synthetisch dekbed
 • Syntetische slaapzakken

Hoe wordt het dekbed gereinigd?

 • Proces donzen dekbed: Dons wordt gewassen met water en donszeep, dit tast het dons niet aan. Hierdoor gaat er geen volume van jouw dekbed verloren, maar herstelt het zich optimaal. (bij een chemische reiniging wordt het donsvet wel aangetast). Vervolgens wordt het dekbed een uur gedroogd in een speciale droger waardoor het volume van het dekbed optimaal herstelt.
 • Proces wollen dekbed: Wol wordt gewassen met gebruik van wolwasmiddel. Wol is een zelfreinigend materiaal. Hierbij blijft de werkzame stof lanoline (wolvet) intact die een vuilafstotend en bacteriewerend werking heeft. Vervolgens wordt het dekbed op natuurlijke wijze gedroogd.

Kan ik ook zelf mijn donzen dekbed wassen?

Op het label staat meestal dat een donzen dekbed gewassen kan worden. Wij raden het toch af om het dekbed zelf te wassen, omdat de huishoudelijke wasmachines en met name de wasdrogers een te beperkte inhoud hebben om het volume van het dekbed te herstellen. Wij maken hiervoor gebruik van wasdrogers met 20 kg inhoud.

Het advies om dekbedden te drogen met tennisballen in de droger lost het probleem vaak niet op. Het resultaat is dat de vulling te lang nat blijft en volledig in elkaar gaat klitten. Hierdoor verliest je dekbed zijn isolatievermogen.

Waarom je dekbed laten reinigen bij Morgana Damminga?

Morgana Damminga wast al meer dan 25 jaar dekbedden, kussens en slaapzakken. Onze slaapspecilialisten adviseren je graag over het onderhoud van jouw dekbed. Daarnaast kunnen zij jou ook adviseren of jouw dekbed nog in goede staat verkeert om te laten reinigen. Arnhem ligt heel centraal in Gelderland en is makkelijk bereikbaar van bijvoorbeeld Nijmegen, Huissen, Velp, Ede, Elst, Oosterbeek, Driel, Elst, Oosterhout en Bemmel.  Uiteraard zijn alle klanten van harte welkom, ook als ze bijvoorbeeld uit Apeldoorn, Zutphen, Wageningen en Tiel komen.

Kom dus snel langs, zodat ook jij overtuigd kan worden van deze luxe bedden collectie. Wij kunnen het gewassen dekbed thuisbezorgen door heel Nederland. Morgana Damminga is gevestigd aan de Venlosingel 21-1 Woonboulevard te Arnhem-Zuid met gratis parkeergelegenheden voor de winkel.

0