Zijde dekbedovertrekken

Toon categorieën

Toont alle 2 resultaten

Toon categorieën

Toont alle 2 resultaten

Moerbeizijde

Zijde komt van de zijderupsen. Deze rupsen komen niet meer in het wild voor en zijn afhankelijk van de mens. Het productieproces is zeer arbeidsintensief. Om 1 kg zijde te winnen worden 6000 rupsen gebruikt. Deze rupsen eten 200 kg bladeren van de moerbeiboom.

Gezondheidsaspecten van een zijde dekbed

Anti-allergisch

Zijde is een hypoallergeen product van zichzelf, daarnaast nestelen bacterien zich niet graag in zijde door de vocht en klimaat regulerende eigenschappen. Het materiaal zorgt voor een antistatische eigenschap waardoor geen stof ontwikkeling in het dekbed plaats vindt. Hierdoor is het dekbed ideaal voor mensen met onder andere een huisstofmijt allergie of voor carapatienten.

Verlicht Gewrichtsproblematiek

Mensen die last hebben van de gewrichten, zoals reuma of artritisch hebben vaak baat bij een warme en droge omgeving. Zijde zorgt er niet voor dat ziekte of klachten verdwijnen maar creeert wel het meest optimale slaapklimaat. Dit materiaal zorgt bijna altijd voor een optimaal slaapklimaat, door de vochtregulerende en klimaateigenschappen. Verder is het materiaal zeer licht en soepel, waardoor de gewrichten niet onnodig belast worden tijdens het slapen.

Droge en gevoelige huid

Zijde heeft ook een positief effect op de gevoelige en droge huid. Dit natuurproduct bevat aminozuren die het vochtgehalte van de huid op peil houden. De rede dat veel bekende filmsterren onder zijden dekbedden slapen, is dat zijde het verouderingsprocess vertraagd door de gladheid.

Minder transpiratie

Een zijden dekbed zorgt voor een zeer goede transpiratievocht afvoer tijdens de slaap. Dit komt doordat de vezel 30% van zijn eigen vocht kan opnemen. Zijde zorgt er ook voor dat dit vocht snel wordt afgegeven aan de buitenlucht, in tegen stelling tot de meeste andere goed vochtopnemende materialen. Mensen die ‘s nachts veel transpireren zullen hier minder last van hebben en daardoor beter uitgerust wakker worden.