D

Texelwool Texeler

Texeler

Al eeuwenlang geeft het Texels Schapenras prachtige wol. Eeen aantal Texelse schappenfokkers waarborgen de zuiverheid van dit schapenras. De kracht van de natuur en een modern productieproces staan centraal bij Texeler. Geniet van veerkracht en warmte, gegarandeerd luchtig slapen onder de wol. Enkel fijne lamswol en zuivere scheerwol worden gebruikt voor de producten. Het resultaat van de Texelse schapenwol door Texeler is een kwaliteitscollectie aan onder andere dekbedden en onderdekens.

TexelWool

Een gegarandeerde gezonde nachtrust door de TexelWool collectie. Dit natuurproduct is gerijpt door zon, zee en wind. De zuivere scheerwol gecombineerd met de geavanceerde productietechniek, staan garant voor weldadige warmte en ventilatie. De vezels blijven flexibel en veerkrachtig door de lanoline (wolvet).

Waarom kies ik voor een wollen dekbed of onderdeken?

Het voordeel van deze schapenwollen dekbedden en onderdekens is dat ze in de winter warm zijn en in de zomer lekker koel liggen. Daarnaast heeft lanoline (wolvet) een heilzame werking op spieren en gewrichten.

Door middel van een speciale techniek wordt het wol van de Texeler dekbedden verwerkt. De wolvezels worden verticaal en horizontaal geweven. Dit zorgt voor perfecte kwaliteit dekbedden en onderdekens met veel veerkracht.

Schapenwollen producten
Dekbedden
  • Dekbedden
  • Onderdekens

Het Texeler wol

Het Texeler wol is het beste wol uit de selectie. Texeler en TexelWool zijn Nederlandse enige slaapmerken die het wol ontstoft. Daardoor slapen je zelfs met een stofallergie probleemloos onder deze wol. De dubbelgevouwen biesband verhoogd de slaapkwaliteit. Deze band zorgt ervoor dat de randen niet rafelen.

De tijk is milieuvriendelijk getest volgens de bekende Oko Tex Standaard 100. Door deze tijk blijven de wolvezels in het katoenen of satijnen dekbed. De tijk is doorgestikt zodat het wol niet verschuift in het dekbed. Bijvullen is niet nodig doordat het schapenwol niet breekt of verpulverd.

Een ademende luchtlaag in de wol wordt veroorzaakt door het uitkammen en vernadelen van de wolvezels. Door de unieke kwaliteit wol van Texeler neemt de wol direct je lichaamstemperatuur aan. Daarnaast kan het tot wel 30% lichaamsvocht opnemen. Het wol wordt op een unieke wijze gewassen waardoor de gezonde natuurstof lanoline blijft behouden. Lanoline is een stof goed voor spier- en gewrichtsklachten.

Bij de productie van de Texeler producten staat diervriendelijkheid en respect voor de natuur centraal. De wintervacht wordt in het voorjaar geschoren, precies zoals de natuur dit vraagt. Bij het verwerken van het product wordt rekening gehouden met de strengste milieueisen.

100% Texels fabricaat is gegarandeerd. 

texeler

Waarom koop jij je Texelse wol producten bij Morgana Damminga?

Arnhem ligt heel centraal en is gemakkelijk te bereiken vanuit Nijmegen, Huissen, Velp, Ede, Elst, Oosterbeek, Driel, Oosterhout en Bemmel. Wanneer u uit Apeldoorn, Zutphen, Wageningen of Tiel komt, is het naar Morgana Damminga slechts 30 minuten rijden met de auto.

Kom dus snel langs, zodat u overtuigd kan worden van deze dekbedden en onderdeken collectie. Wij bezorgen Texeler producten door heel Nederland. In het hart van Gelderland direct langs de A325, vindt u onze grote showroom met meer dan 1000m2 aan verschillende hoofdkussens, bedden en boxsprings. In de provincie Gelderland is er geen vergelijkbare beddenspecialist. Bij Morgana Damminga kunt u de beste merken zien en ervaren.