Zijde

Toon categorieën

Toont alle 6 resultaten

Zijde producten

Zijde producten liggen aangenaam, zijn zeer klimaat en vochtregulerend en 100% natuurlijk.

Gezondheidsaspecten van zijde producten

Anti-allergisch

Zijde is een hypoallergeen product van zichzelf, daarnaast nestelen bacterien zich niet graag in dit materiaal door de vocht en klimaat regulerende eigenschappen. Het materiaal zorgt voor een antistatische eigenschap waardoor geen stof ontwikkeling in het dekbed plaats vindt. Hierdoor is het dekbed ideaal voor mensen met onder andere een huisstofmijt allergie of voor carapatienten.

Droge en gevoelige huid

Zijde heeft ook een positief effect op de gevoelige en droge huid. Dit natuurproduct bevat aminozuren die het vochtgehalte van de huid op peil houden. Daarnaast biedt het de huid weinig weerstand door de gladheid. Dit vertraagd het verouderingsprocess van de huid. De rede dat veel bekende filmsterren onder zijden dekbedden slapen.

Verlicht Gewrichtsproblematiek

Mensen die last hebben van de gewrichten, zoals reuma of artritisch hebben vaak baat bij een warme en droge omgeving. Zijde zorgt bijna altijd voor een optimaal slaapklimaat, door de vochtregulerende en klimaateigenschappen. Verder is het materiaal zeer licht en soepel, waardoor de gewrichten niet onnodig belast worden tijdens het slapen. Dit materiaal zorgt er niet voor dat ziekte of klachten verdwijnen, maar creëert wel het meest optimale slaapklimaat.

Minder transpiratie

Een zijden dekbed zorgt voor een zeer goede transpiratievocht afvoer tijdens de slaap. Dit komt doordat de vezel 30% van zijn eigen vocht kan opnemen. Zijde zorgt er ook voor dat dit vocht snel wordt afgegeven aan de buitenlucht, in tegen stelling tot de meeste andere goed vochtopnemende materialen. Mensen die ‘s nachts veel transpireren zullen hier minder last van hebben en daardoor beter uitgerust wakker worden.

Wanner is het moerbeizijde?

Van de cocon van de zijdemot wordt zijde gemaakt. Deze mot eet de blaadjes van de moerbeiboom. Dan krijgt dit materiaal de naam moerbeizijde.