Natuurhaar dekbed

Toon categorieën

Toont alle 7 resultaten

kameelhaar dekbed Damminga

Verschillende soorten natuurhaar dekbedden

Er zijn verschillende soorten natuurhaar dekbedden Texelse scheerwol en lamswol maar er zijn ook exclusievere wol soorten zoals Merino, kasjmier en kameelhaar. In ons assortiment bieden wij drie soorten natuurhaarddekbedden aan.

Wollen dekbed

Onder een wollen dekbed transpireert u minder snel dan onder een synthetisch dekbed. Daarnaast neemt wol gemakkelijk vocht op en geeft het even gemakkelijk weer af. De structuur van wol zorgt ervoor dat een wollen dekbed in staat is om tot 35% van het eigen gewicht aan vocht op te nemen. Uw wollen dekbed zal dan niet vochtig of klam aan voelen. Wol houdt lucht vast met een perfecte isolatie tot gevolg. U slaapt lekker droog. Dankzij de lanoline (wolvet) is wol zelfreinigend, vuil afstotend en weert het bacteriën. De ventilerende werking van wol staat schimmelvorming in de weg en geeft de huisstofmijt geen kans.

Lamswol dekbed

Lamswol is wol die bij de eerste scheerbeurt van het lam gewonnen wordt. Dit is altijd tussen de zesde en de twaalfde levensmaand. Lamswol is heel fijn. Dit zorgt ervoor dat lamswol niet kriebelt op de huid, daar waar scheerwol dat wel kan doen. Omdat lamswol zachter is, betekent het ook dat de kwaliteit wat eerder dan ‘gewone’ scheerwol kan afnemen.

Kameelhaar dekbed

Een kameel leeft in gebieden waar de temperatuurverschillen overdag en nachts behoorlijke uit een lopen. Een kameel kan dit warmteverschil overbruggen door de natuurlijke eigenschappen van hun wollen vacht.  Dit maakt kamelenhaar dekbed fantastisch klimaatregulerend product. Dit natuurhaar is dus uitermate geschikt als dekbed aangezien het temperatuur schommelingen op kan vangen. De meest hoogstaande kwaliteit wordt bereikt omdat in onze dekbedden uitsluitend de zachte onderharen gebruiken, en niet de stugge bovenharen. Door de hoge vochtregulatie ontstaat een aangenaam en droog slaapklimaat. Kamelenhaar is 25% lichter dan scheerwol en het dekbed valt lekken om u heen.

Natuurhaar dekbed in 4 seizoenen uitvoering of verschillende warmteklasse?

Als je graag één dekbed zoekt die geschikt is voor voor alle seizoenen? Dan is een 4-seizoenen dekbed voor jou een goede optie. Het 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee afzonderlijk te gebruiken dekbedden die met drukknopjes, knopen of loopies aan elkaar kunnen worden bevestigd. Het ene dekbed is een licht zomerdeel en het andere dekbed is een voor-en najaarsdeel. Samengevoegd ontstaat een dik winter dekbed. Op deze manier kun je altijd de gewenste warmte behoefte met jouw dekbed creëren.

Warmteklasse 4 (Zomerdeel): dekbedden uit warmteklasse 4 worden voornamelijk gebruikt tijdens de zomermaanden. De dekbedden zijn licht en lekker luchtig. Zelfs tijdens de warmere zomernachten zal je het niet snel te warm hebben. Ideaal dus, ook voor mensen die niet lekker slapen onder enkel een laken.

Warmteklasse 3 (Voor en najaarsdeel): voor in de lente en het najaar is de warmte-isolatie van deze warmteklasse perfect. Wanneer jouw slaapkamer doorgaans goed verwarmd is of wanneer je het snel warm krijgt gedurende de nacht.

Warmteklasse 2 (Hele jaar deel): deze warmteklasse levert een warmte-isolatie die goed past bij de verschillende seizoenen als in jouw slaapkamer het hele jaar door de temperatuur gematigd is.

Warmteklasse 1 (Winter): dit zijn de dikste dekbedden met een zeer hoge warmte-isolatie. Deze dekbedden zijn bedoeld om jou warm te houden tijdens koude periodes. Ook als je het van nature snel koud hebt gedurende de nacht is deze klasse uitermate geschikt.

Partner dekbed natuurhaar, verschillende warmteklasse in één dekbed.

Partners kunnen verschillen in warmtebehoefte. Dit is lastig wanneer men graag samen onder een 2-persoons of Lits-jumeaux natuurharen dekbed wenst te slapen. Hiervoor hebben wij een partner dekbed. Dit is een 2-persoons of litsjumeaux dekbed waarbij verschillende warmteklasse (bijvoorbeeld wartmeklasse 2-3) kunnen worden gecombineerd. Op deze manier kan ieder zijn eigen warmteklasse kiezen. Een partneruitvoering is mogelijk bij onze DAMMINGA Merino wol en Kameelhaar dekbedden.