Alle 5 resultaten

Show sidebar

Texeler 4 seizoenen PuurNatuur Perkal

185.00359.00
Opties selecteren

Evan 100% kameelhaar

189.001,079.00
Opties selecteren

Brandon 100% zuiver scheerwol

219.00449.00
Opties selecteren

Texeler 4 seizoenen Slaapzacht Satijn

249.00498.00
Opties selecteren

Perrin 100% zuiver lamswol

359.00839.00
Opties selecteren

Verschillende soorten natuurhaar dekbedden

Er zijn verschillende soorten natuurhaar dekbedden texelse scheerwol en lamswol maar er zijn ook exclusievere wol soorten zoals marino, kasjmier en kameelhaar. In ons assortiment bieden wij drie soorten natuurhaarddekbedden aan.

Wollen dekbed

Onder een wollen dekbed transpireert u minder snel dan onder een synthetisch dekbed. Daarnaast neemt wol gemakkelijk vocht op en geeft het even gemakkelijk weer af. De structuur van wol zorgt ervoor dat een wollen dekbed in staat is om tot 35% van het eigen gewicht aan vocht op te nemen. Uw wollen dekbed zal dan niet vochtig of klam aan voelen. Wol houdt lucht vast met een perfecte isolatie tot gevolg. U slaapt lekker droog. Dankzij de lanoline (wolvet) is wol zelfreinigend, vuilafstotend en weert het bacteriën. De ventilerende werking van wol staat schimmelvorming in de weg en geeft de huisstofmijt geen kans.

Lamswol dekbed

Lamswol is wol die bij de eerste scheerbeurt van het lam gewonnen wordt. Dit is altijd tussen de zesde en de twaalfde levensmaand. Lamswol is heel fijn. Dit zorgt ervoor dat lamswol niet kriebelt op de huid, daar waar scheerwol dat wel kan doen. Omdat lamswol zachter is, betekent het ook dat de kwaliteit wat eerder dan ‘gewone’ scheerwol kan afnemen.

Kameelhaar dekbed

Een kameel leeft in gebieden waar de temperatuurverschillen overdag en nachts behoorlijke uit een lopen. Een kameel kan dit warmteverschil overbruggen door de natuurlijke eigenschappen van hun wollen vacht.  Dit maakt kamelenhaar dekbed fantastisch klimaatregulerend product. Dit natuurhaar is dus uitermate geschikt als dekbed aangezien het temperatuur schommelingen op kan vangen. De meest hoogstaande kwaliteit wordt bereikt omdat in onze dekbedden uitsluitend de zachte onderharen gebruiken, en niet de stugge bovenharen. Door de hoge vochtregulatie ontstaat een aangenaam en droog slaapklimaat. Kamelenhaar is 25% lichter dan scheerwol en het dekbed valt lekken om u heen.